Als chaos in EU aanhoudt, zijn ergste scenario’s niet uit te sluiten!

door Afshin Ellian.

Chaos en anarchie als gevolg van machtsverlies zijn de grootste dreiging voor Europa.

chaos

Chaotische taferelen bij de Oostenrijks-Sloveense grens – Foto:EPA

Het gebrek aan slagvaardigheid van de Europese Unie bij het bewaken van de buitengrenzen is buitengewoon zorgwekkend. Chaos leidt tot machtsverlies, en dan zijn zelfs zeer somber stemmende scenario’s niet uit te sluiten.

De instroom van migranten stort de Europese Unie in een crisis. Het solidariteitsbeginsel staat onder druk. Lidstaten zijn niet meer bereid om solidair te zijn met elkaar, terwijl dit beginsel de ultieme grondslag is van de Europese samenwerking.

Het gebrek aan solidariteit heeft geleid tot een migratiecrisis. Lidstaten zijn zelfs niet bereid om voldoende manschappen ter beschikking te stellen voor het bewaken van de buitengrenzen van de Unie, wat door bondskanselier Angela Merkel in het Duitse parlement aan de orde werd gesteld. Dat is exact de oorzaak van deze crisis.

Volksverhuizing
De vraag rijst hier wat precies wordt bedoeld met ‘de migratiecrisis’. Er is geen enkel zicht op de onophoudelijke instroom van migranten. Het gaat niet alleen om aantallen die nu al naar de EU komen, maar er bestaat ook gegronde vrees dat deze gigantische instroom de komende jaren niet zal afnemen.

De oorzaak hiervan ligt in het ontbreken van goede bewaking van de buitengrenzen van de Europese Unie. De migratiecrisis is niets anders dan een grote, ongecontroleerde volksverhuizing.

Lange schaduw

Deze grote volksverhuizing is, als zij niet wordt ingedamd, een ernstige dreiging voor Europa. Niet de lange schaduw van het nationaal-socialisme, maar chaos en wanorde bedreigen de democratie. Dit wordt niet zelden door linkse vrienden onderschat.

En rechtse vrienden reageren vaak met emoties op de migratiecrisis, en niet met concrete, uitvoerbare oplossingen. De nihilistische omgang met de macht is het Europese probleem.

Lees hier het hele artikelhttp://www.elsevier.nl/Buitenland/blogs/2015/10/Als-chaos-in-EU-aanhoudt-is-ergste-scenario-niet-uit-te-sluiten-2707035W/?masterpageid=158566

Bron: Eunmask

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s