Ruim 1300 vluchtelingen trekken door Sloveens dorp. En dat in slechts 1 nacht tijd

Screen Shot 2015-10-24 at 12.06.34

Door

De vluchtelingenstroom van het Midden-Oosten, naar Oost-Europa, en vandaar naar West-Europa droogt maar niet op. Alleen afgelopen nacht staken maar liefst 1.300 immigranten de Sloveense grens over bij het dorpje Rigonce.

De vluchtelingen waren op weg van Kroatië naar Duitsland. Om daar te komen reizen ze onder meer via Slovenië. Op de plek waar ze de grens over liepen keek de lokale bevolking met stijgende verbazing naar de enorme rij vluchtelingen: 1300 immigranten passeerden het dorpje vannacht; en dat terwijl het dorp een totale bevolking heeft van 170 mensen. Dat is slechts iets meer dan 10% van het totale aantal vluchtelingen dat het dorp in één nacht tijd bezocht.

Nu.nl legt uit:

Onder de migranten waren ook veel vrouwen en kinderen, die zich slechts gedeeltelijk konden beschermen tegen het koude en natte weer. In Sentilj, bij de grens met Oostenrijk, wachten rond de 4.000 mensen om de grens te mogen oversteken. Zij willen vrijwel allemaal naar Duitsland.

Het zal voor niemand als een verrassing komen dat Slovenië zich ernstig zorgen maakt over de enorme vluchtelingenstroom. Het land zegt het grote aantal immigranten niet meer aan te kunnen, en wil dat de Europese Unie helpt. Dat zou dan onder meer moeten door andere Europese staten agenten te laten sturen om alles in goede banen te leiden.

Bron: De Dagelijkse Standaard

dagelijkse standaard

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s