Dresden overweegt het om “vluchtelingen” onder te brengen in privé-woningen

0000000000000000000000000000000000000

Voor de linksdraaiende wethoudster sociale zaken van Dresden is het denkbaar dat asieleisers ook in privéwoningen ingekwartierd worden. De stad heeft nauwelijks nog mogelijkheden om de kolonisten onder te brengen. De krant schrijft: “Hoe een oplossing er uit zou moeten zien is niet duidelijk.”

Dresdens extreem-linkse wethoudster Kristin Kaufmann vertelde de Dresdner Morgenpost dat de stad een wezenlijk huisvestingsprobleem heeft.  De als tijdelijk onderkomen bedoelde turnhallen zijn voortdurend bezet. In MOPO24 (de krant waar de link naar verwijst) schetst Kristin Kaufmann (39, Linke) de dreigende calamiteit: Omdat er in de regio-hoofdstad ook nauwelijks leegstaande woningen voorhanden zijn stelt Kaufmann de volgende mogelijkheid voor: “Eventueel moeten we onze woningen openstellen, zoals dat ook na de tweede wereldoorlog het geval was, zo waarschuwt ze voor het geval dat er niet genoeg andere onderkomens gevonden worden.”

Of de inkwartiering geheel vrijwillig en tegen betaling zal geschieden, of dat er dwangmaatregelen toegepast zullen worden, als er niet genoeg vrijwillig aanbod is, wordt in het artikel niet verhelderd. De Morgenpost schrijft echter: Ondertussen is er nauwelijks nog een afdeling die zich niet met het asielzoekersprobleem bezighoudt, vooral bij de afdeling sociale zaken zijn de medewerkers er erg druk mee.

Duetsche Wirtschafts Nachrichten >>

das Erwachen der Valkyrjar:

Müssen wir Flüchtlinge bald in unseren Wohnungen aufnehmen?

Bron: Fubar

Fubar

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s