Spandoeken tegen asielzoekers

ROSMALEN – Actievoerders hebben gisteravond spandoeken opgehangen tegen de komst van honderden asielzoekers naar Landgoed Coudewater in Rosmalen. Op het terrein wonen kwetsbare psychiatrische patiënten.

000000000000000000000

Vandaag krijgen bewoners en medewerkers van de GGZ-instelling meer te horen over de toekomst van het landgoed. Gevreesd wordt dat iedereen het terrein moet verlaten.

GGZ Oost Brabant wil daar nu nog geen duidelijkheid over geven. „Bewoners en medewerkers hebben het recht om als eerste geïnformeerd te worden. Het besluit staat in ieder geval los van de vluchtelingenopvang”, reageert een zegsvrouw. „Dat is namelijk nog geen uitgemaakte zaak.”

Het stadsbestuur van Den Bosch heeft vorige wel al besloten dat er op het eeuwenoude landgoed tussen de 600 en 800 vluchtelingen worden gehuisvest voor een periode van minstens tien jaar. De gemeente, GGZ Oost Brabant en COA gaan het plan binnenkort uitwerken.

Ondernemer Paul Post vindt de plannen gekkenwerk: „De bewoners hebben rust en regelmaat nodig. Van deze onzekerheid krijgen ze prikkels, dat is precies wat ze niet nodig hebben.” De eigenaar van Danscentrum Rosmalen, gevestigd op het landgoed, vreest voor de ondergang van zijn populaire bedrijf: „Ouders geven nu al aan dat hun kinderen niet door een AZC mogen fietsen.”

Bewoonster en cliënt Jet is in verzet. “Veel mensen hier kunnen niet voor zichzelf opkomen. Ik vind het heel erg dat GGZ Oost Brabant ons niet in bescherming neemt”, zei ze eerder in de zondagseditie van De Telegraaf. „Bewoners zijn zo ontzettend bang weg te moeten van hun vertrouwde plek. Mijn buurvrouw is al op de vlucht voor vluchtelingen.”

Bron: De Telegraaf

de-telegraaf2

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s