ALERT: Rebellencommandant die samenwerkte met ISIS vraagt asiel aan in Nederland

Laith Al Saleh

De 30-jarige Syrische rebellencommandant Laith Al Saleh, die dagelijks samenwerkte met terreurgroep Islamitische Staat (ISIS/IS), is momenteel in Nederland om asiel aan te vragen. Hij zou door meerdere mensen, waaronder vluchtelingen, herkend zijn in Nederland.

Links: Laith Al Saleh in Aleppo, Syrië. Rechts: Laith Al Saleh wacht op de ferry die hem van Kos naar Athene brengt op 15 augustus 2015

Vrije Syrische Leger

Laith Al Saleh had naar eigen zeggen in het Vrije Syrische Leger de leiding over 700 rebellen. In het Westen wordt het Vrije Syrische leger gezien als “gematigde” rebellen, maar er is bewijs dat deze rebellen helemaal niet “gematigd” zijn.

Zo zou het Vrije Syrische Leger in gebieden waar ze de macht overnamen de sharia hebben ingevoerd. Ook zouden ze veelvuldig samenwerken met terreurgroep Islamitische Staat (ISIS/IS), wapens leveren aan ISIS en zouden veel afdelingen van het Vrije Syrische Leger inmiddels zijn overgestapt naar ISIS.

Onthoofdingen

Ook wordt het Vrije Syrische Leger van oorlogsmisdaden beschuldigt. Zo zouden ze kinderen gebruiken om soldaten van het leger van Syrië te onthoofden.

Samenwerking met Islamitische Staat (ISIS/IS)

In onderstaande video geeft Abdul Jabbar al-Oqaidi, de commandant van het Vrije Syrische Leger, toe dat hij dagelijks contact heeft met terreurbeweging Islamitische Staat (ISIS/IS). Ook is de commandant van het Vrije Syrische Leger samen te zien met ISIS commandant Emir Abu Jandal. Ze geven gezamenlijk een persconferentie na de geslaagde aanval op de Menagh basis van het Syrische leger.

Syrië

Laith Al Saleh zegt dat hij graag terug wil naar Syrië om te vechten. Hij wil dit echter pas doen nadat hij zijn gezin naar Nederland heeft laten overkomen. De keuze van Laith Al Saleh voor Nederland zou komen omdat hij al familie heeft in Nederland.

Bron: Terrorisme Monitor

TM

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s