De Goedmens weet: eigenliefde is alles

refugee

Door Joost Niemöller

Vandaag is in het nieuws dat een Amsterdams modebedrijf een kledinglijn op de markt brengt met het woord ‘Refugee’ erop, in modieuze letters, als een logo. RTL Nieuws brengt het als een positief dingetje. Op de site GeenStijl zien we de cynische ondertoon. Het is al bijna niet meer mogelijk om van een product als dit nog een parodie te maken. Kijk naar de presentatie van het modebedrijf zelf en je ziet dat iedere parodie al door hen zelf is overtroffen.

De Goedmens weet als geen ander waar het om draait in welke maatschappelijke discussie dan ook: Het gaat er niet om via feiten of debatten het pleit te winnen, alles draait om het imago.

Om deze imagostrijd te winnen, moet de eigenliefde geprikkeld worden: Iedereen wil gezien worden als Goedmens. Stimuleer dat. Maak er een verdienmodel van. Kneed het naar de onuitgesproken idealen waarin ‘de grote stad’, de ‘beweging’, de ‘energie’ en ‘de vooruitgang’ centraal staan. (Bijvoorbeeld kernachtig uitgedrukt in dit vandaag verschenen stuk.) Zo weet je dat je enerzijds ‘goed’ bent, en anderzijds ‘hip’, en zo kun je van jezelf genieten in de spiegel, en seksuele opwinding creëren waarin je zelf het middelpunt bent. Een win-win situatie. Nou ja. Niet helemaal. Want masturbatie leidt niet tot voorplanting, vandaar dat Goedmensen naar andere manieren moeten zoeken om hun boodschap te verspreiden. (Niet voor niets klagen al die Goedmensmeisjes op hun veertigste allemaal op diezelfde televisie over het ontbreken van kinderen en vaste relaties: De eigenliefde was te groot, en zat de overgave in de weg.)

In dit geval: Vooral virtueel. En via de media. Met je leuke tasjes, en truitjes en je jonge welgevormde lichamen schuif je dan dus maar aan in De Wereld Draait Door, waar je je zelf kunt bewonderen, en waar anderen zich aan je kunnen vergapen….

Lees verder>>>

Bron: De Nieuwe Realist

joost-niemc3b6ller2

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s