Geinig: Antwoord op Kamervragen over GeenPeil

referendumweglachen.jpg

Netjes hoor: binnen tien dagen (dat is precies 1 week, als je het antwoord op vraag 15 mag geloven) heeft Koendersbert de Kamervragen van D66/CDA over GeenPeil beantwoord. Maandag werd Jeroen de Kreek juridisch gesloopt door GeenPeil bij de Raad van State en dezelfde avond kwamen deze antwoorden binnen. Het weiland lijkt ons groen voor de haas Medy van der Laan, die als voorzitter van de referendumcommissie een datum moet bepalen voor het GeenPeil-referendum. Kom maar doorrr, Medy. Hieronder even een integrale knip/plak van de antwoorden van Koenders, ter leringh, vermaeck ende de GeenPeil-logs – maar pas op, het zijn venijnige politieke antwoorden (en waarom kan dat malle verdrag tóch deels ingaan? Wie bepaalt dat? Welke regels maken dat mogelijk en waarom? Wie heeft daar nog (toe)zicht op? En waarom wil Koenders wél zeggen wat de regering bij ‘ja’ doet, maar niet bij een ‘nee’? Vragen, vragen..)

Antwoorden van de Minister van Buitenlandse Zaken op vragen van de leden Verhoeven en Omtzigt (D66 en CDA) over het bericht van de Kiesraad “Groen licht voor referendum over Associatieovereenkomst Oekraïne”.

Vraag 1
Heeft u kennis genomen van het feit dat de kiesraad de aanvraag voor het voor referendum over de Associatieovereenkomst met Oekraïne goedgekeurd heeft, nadat er meer dan 400.000 geldige handtekeningen zijn ingeleverd?
Antwoord
Ja.

Vraag 2
Heeft u uw Europese collega’s al geïnformeerd over het te houden Nederlands referendum? Zo ja, wat waren de reacties?

Antwoord
Ja. Europese partners zijn op de hoogte gesteld van het feit dat er in Nederland een raadgevend referendum zal plaatsvinden over het EU-associatieakkoord met Oekraïne. De andere lidstaten toonden belangstelling voor het referendum in Nederland. Het associatieakkoord is immers een zaak van de gehele Unie, haar 28 lidstaten en Oekraïne. (Hahahaha! Subtiel, Bertje – Red.)

Vraag 3
Wat gaat u doen om de burger zo goed mogelijk te informeren over het Associatie Akkoord met Oekraïne? Bent u voornemens om een voorlichtingscampagne te gaan voeren?

Antwoord
Zoals de Wet raadgevend referendum bepaalt, is het de taak van de referendumcommissie om informatie aan de kiezer te verstrekken over de aan een referendum onderworpen wet, in dit geval de wet tot goedkeuring van het EU-associatieakkoord met Oekraïne. Het raadgevend referendum is een serieuze aangelegenheid die vraagt om een debat over de inhoud van het verdrag. Het kabinet staat voor het belang van het associatieakkoord en zal uiteraard deelnemen aan dit debat en toelichten waarom de Nederlandse regering achter dit verdrag staat.

Lees verder

Bron: GeenStijl

geenstijl

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s