Populariteit partij van Angela Merkel op dieptepunt door vluchtelingencrisis

Merkel

Zouden er vandaag verkiezingen worden gehouden in Duitsland, dan zou de CDU/CSU van bondskanselier Angela Merkel nog maar slechts 35% van de stemmen behalen, een dramatische daling , want in juli dit jaar was het nog 41%. Dit betekent niet dat Merkel op zou moeten stappen, want net zoals in ons land de door eigenbelang ijzersterke combinatie VVD/PvdA, ligt dat in Duitsland net zo , waar daar de coalitiepartner SPD duidelijk beter in de gunst van de kiezer komt te liggen. Het wordt tijd dat Merkel haar bril afzet en de realiteit ziet.

Maar laten wij de werkelijkheid niet uit het oog verliezen, het zijn moment opnames en de houding van kiezers worden grotendeels ad hoc bepaalt. Er zijn maar enkele gebeurtenissen voor nodig, een handige zet van de politieke tegenstander en het tij keert zich ten goede of ten kwade van de regeringspartijen. Niets is minder voorspelbaar als de gunst van de kiezer en momenteel hebben partijen die kritisch staan ten opzichte van de niet aflatende vluchtelingenstroom het voor het zeggen. Combineer dat met het percentage moslims dat zich onder de vluchtelingen bevindt en de angst voor een oprukkende islam kan benut worden om het imago van de eigen partij nog meer op te vijzelen.

Wat echter wel reden tot een kritische houding is als het gaat om de vluchtelingencrisis zijn een paar zaken waarvan er een zeker in Duitsland en daarmee gelijk uitstralend naar het beste jongetje van de klas, Nederland, van belang zijn. Tijdens het spoedoverleg in Brussel afgelopen zondag heeft Merel weer duidelijk te verstaan gegeven, dat er wat haar betreft geen bovengrens  is voor het aantal vluchtelingen dat de EU !!! en Duitsland binnen moeten laten. Haar redenatie is eenvoudig, wij ( de Duitsers zijn met 80 miljoen ) dus een of meerdere miljoenen vluchtelingen zijn niet van invloed.

Levensgevaarlijk, daar rekenkundig er nog wel een kern van waarheid in zit, maar in de praktijk de zaken geheel anders liggen. Dat geldt ook voor ons land. 16.7 miljoen inwoners en dan mag er volgens Diederik Samsom niet gepraat worden over 60.000 of meer nieuwe landgenoten. Nogmaals rekenkundig klopt dat. Maar als het betekent dat het openbare leven en de economie op talloze manieren  wordt ontwricht, en dat kun je met de steeds meer gewelddadiger rellen in de AZC’s niet ontkennen, dan is iedere nog opgenomen vluchteling er een te veel.

Lees verder>>>

Bron: GeenNieuws

geennieuws

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s