Koning bezorgd over sfeer vluchtelingendebat

  dendieje

Wordt het niet eens tijd dat er naar het volk geluisterd wordt? Jullie zijn GEKOZEN DOOR HET VOLK!! Maar wij worden op een zijspoor gezet en als er verzet komt op het beleid (asielbeleid) dan zijn ze ineens, fascisten, extremisten, neo-nazis of gewoon ordinaire racisten. Hoewel ik geweld hierover afkeur, kan ik het wel begrijpen. Het lijkt wel ons enige manier om gehoord te worden.


SKoning Willem-AlexanderHANGHAI – Koning Willem-Alexander maakt zich zorgen over de sfeer in het vluchtelingendebat. In Nederland worden zaken uitgepraat en niet uitgevochten, aldus de koning. Hij heeft begrip voor de problemen die leven in de samenleving en volgt de ontwikkelingen dagelijks, zo zei Willem-Alexander tijdens een ontmoeting met de pers in Shanghai .De intimidatie en bedreigingen die worden geuit, tasten de waarden aan waar Nederland voor staat, zei hij.

Voorburgers: niet gehoord over komst vluchtelingen

LEIDSCHENDAM – Bewoners uit Leidschendam-Voorburg die dinsdagavond tijdens een informatiebijeenkomst hun ei kwijt konden over de mogelijke komst van 800 asielzoekers, zijn met een ‘onbestendig gevoel’ huiswaarts gekeerd. ,,We voelen ons niet gehoord”, zei de een na afloop. ,,Het is al lang afgetikt, deze mensen gaan er gewoon komen”, stelde een ander.

De gemeente is voornemens de komende vijf jaar 800 vluchtelingen op te vangen bij het gesloten jeugd-behandelcentrum Schakenbos. Hoewel de gemeenteraad zich nog over het voorstel moet uitspreken, denken veel bewoners dat er al lang een besluit is genomen. ,,Een lepe projectontwikkelaar uit Wassenaar heeft het hele college van Leidschendam-Voorburg in z’n zak”, zegt de uit Indonesie afkomstige meneer Jonkman. ,,Ik weet wat het is om vluchteling te zijn en natuurlijk: we hebbeneen morele plicht. Maar zo’n grote groep huisvesten naast een moeilijke groep probleemjongeren is vragen om moeilijkheden”.

De reacties van andere bewoners varieerden van ‘de wijk is niet ingericht op 800 extra personen’  en ‘vijf jaar te lang’ tot ‘rustige omgeving straks weg’ en ‘groot onveiligheidsgevoel’.

Vooral aan het begin van de bijeenkomst liepen de gemoederen even hoog op. Dat begon al bij de entree, waar diverse bewoners werden geweigerd omdat ze geen originele uitnodiging konden laten zien. Eenmaal binnen kon een groep bewoners zich niet langer beheersen. Terwijl wethouder Floor Kist (GroenLinks) tegenover de zaal de plannen ontvouwde, werd er vanuit het publiek diverse malen geschreeuwd. ,,U zit lekker ver weg, maar wij krijgen het in onze achtertuin”, werd er geroepen. En: ,,Voor hen is alles gratis”. De wethouder stelde daarop dat er ‘nog geen enkel besluit is genomen’.

De komende weken volgen er nog vier bijeenkomsten.

Sinds dinsdagmiddag biedt de gemeente ook crisisopvang aan een groep vluchtelingen….

Drenthe heeft ruimte voor 2000 extra vluchtelingen

ASSEN – De twaalf Drentse burgemeesters en commissaris van de Koning Jacques Tichelaar hebben dinsdagavond laten weten dat ze ruimte hebben voor zo’n 2000 extra vluchtelingen in de provincie. Drenthe biedt nu aan bijna 8000 vluchtelingen opvang, aldus de provincie in een persbericht.

Jacques Tichelaar (PvdA), commissaris van de Koning in Drenthe. Jacques Tichelaar (PvdA), commissaris van de Koning in Drenthe

Cees Bijl, voorzitter van Veiligheidsregio Drenthe, heeft in opdracht van de commissaris uitgezocht hoe bereid de twaalf gemeenten van Drenthe zijn om extra vluchtelingen op te vangen. Hij is tot de conclusie gekomen dat elke gemeente in Drenthe bereid is een bijdrage te leveren.

Bron: De Telegraaf

de-telegraaf2

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s