Oostenrijk is de vluchtelingen zat en gaat een hek bouwen bij de Sloveense grens

  dendieje

Beetje bij beetje komen er steeds meer hekken langs de grenzen. Wanneer zal de alom bekende Nederlandse hekwerk producent zijn grote order krijgen van de staat? 


CSZXGw2UcAE1geU.png large

Na betrekkelijk groot succes in Hongarije, heeft ook buurland Oostenrijk de smaak te pakken. Een hek om het land om de vluchtelingen te stoppen.

Enkele weken geleden heeft premier Orban van Hongarije opdracht gegeven tot het bouwen van een groot hek aan de oostgrens van het Midden-Europese land. Sindsdien komen er nog maar weinig vluchtelingen het land van de goulash en de muziekfestivals binnen.

De trend is vandaag ook overgewaaid naar buurland Oostenrijk, zo blijkt vandaag:

Oostenrijk gaat een hek neerzetten bij de grensovergang met Slovenië, heeft minister Mikl-Leitner van Binnenlandse Zaken bekendgemaakt. Het hek biedt volgens haar de mogelijkheid om de toestroom van vluchtelingen ordelijk te laten verlopen.

Dagelijks komen bij Spielfeld duizenden vluchtelingen vanuit Slovenië Oostenrijk binnen. Verreweg de meesten van hen zijn op weg naar Duitsland.

De openbaring is opmerkelijk, want Mikl-Leitner ontkende gisteren nog dat een hek zou worden neergezet. Alhoewel het voor omwonenden duidelijk was dat er iets neergezet zou gaan worden, sprak de bewindsvrouw over “technische bouwmaatregelen,” maar moest vandaag toch toegeven dat het “natuurlijk” ook over een hek ging.

Het hek moet een kilometerslange versperring vormen voor vluchtelingen die met tienduizenden tegelijkertijd het bergrijke Oostenrijk willen doorkruisen op weg naar – meestal – Duitsland.

De oppositie is laaiend. Ze vinden dat de bewindslieden de oren hebben laten hangen naar de autocratische buurpremier Orban, en verwijten de Oostenrijkse regering en Mikl-Leitner in het bijzonder daarom dat ze voor een “orbanisering” van het Alpenland zorgen.

De regering trekt zich van die verwijten voorlopig niets aan, en bouwt verder aan een muur.

Bron: De Dagelijkse Standaard

dagelijkse standaard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s