De Russische politiek in Syrië is de enige die van gezond verstand getuigt

Su-27_low_pass

Door Guillaume Faye

De buitenlandse politiek van Vladimir Poetin, zoals die door  Sergej Lavrov (minister van Buitenlandse Zaken van de Russische Federatie) in praktijk gebracht wordt, is de enige politiek die constant en coherent is. Ze staat in schril contrast met de keuzes die het Westen maakt. In de huidige oorlogschaos van het Midden Oosten voert Rusland tegenover de islamitische barbarij een politiek die gebaseerd is op drie  uitgangspunten :

-De eliminatie van het totalitaire Kalifaat van de Islamitische Staat ISIS dat  terrorisme en jihad wil verspreiden over de wereld.

-Het opnieuw installeren van een Syrische Staat op een nieuwe basis.

-De bescherming van christenen in de Oriënt, althans wat daar nog van over is.

Washington is meer anti-Russisch dan anti-islamistisch [v0]

Het is terecht dat  de Russen (net zoals  sommige leden van de Franse krijgsmacht) twijfels hebben over de doeltreffendheid van de Amerikaanse coalitie. Die twijfel geldt met name de strijd tegen ISIS [v1], zoals die geleid wordt door Washington. Het Pentagon wisselt niet vrijwillig betrouwbare informatie uit met zijn geallieerde medestanders. Dit ging zelfs zover dat Frankrijk onlangs, na alweer een meningsverschil, zich verplicht zag om zelf verkenningsvluchten uit te voeren boven Syrië. Dit ten behoeve van zijn eigen bombardementen, die overigens wanordelijk en nutteloos zijn. Ze zijn totaal niet effectief, wat blijkt uit dat de opmars van de Islamitische Staat [v2].  Alles lijkt erop dat de Amerikanen onder leiding van Obama, die een dubbelspel spelen. Dat ze helemaal niet van plan zijn om daadwerkelijk ISIS te vernietigen.

Laten we zeggen waar het op staat: Washington en het Pentagon willen met deze   strategie allereerst het regime van Bachar-al-Assad elimineren. Deze laatste is een bondgenoot van de Russen. De Amerikaanse strategie echter pakt catastrofaal uit, iets waarop de Amerikanen al sinds lange tijd in de regio het patent schijnen te hebben.

Lees verder>>>

Bron: De Nieuwe Realist

joost-niemc3b6ller2

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s