Andere gesprekstechniek moet illegaal het land uit krijgen

  dendieje

De meest effectieve methode is nog altijd,  “Hé, hallo. Iedereen inpakken en wegwezen. Het is gedaan met het uitzuigen van ons land. EINDE DISCUSSIE. Veel geluk in een moslimland.


Medewerkers van de Dienst Terugkeer en Vertrek (DT&V) krijgen dit jaar een nieuwe gespreksmethode aangeleerd. Het doel van de techniek is om hen te bewegen Nederland te verlaten.

Dat schrijft de Volkskrant vrijdag. De gesprekstechnieken zijn ontwikkeld door de Hogeschool Utrecht en moeten illegalen motiveren om het land te verlaten.

Staatssecretaris Klaas Dijkhoff (VVD) vindt dat het percentage uitgeprocedeerde asielzoekers dat Nederland verlaat omhoog moet. De nieuwe gesprekstechnieken zijn onderdeel van de strategie om dat voor elkaar te krijgen.

Controle en dwang

De gespreksmethode, ‘Werken in een gedwongen kader’, is gebaseerd op gesprekstechnieken die door de Reclassering worden gebruikt. Het doel ervan is het creëren van een balans tussen ‘het opbouwen van een relatie met de vreemdeling en het uitoefenen van controle en dwang’ om hen te motiveren het land te verlaten.

Lees verder>>>

Bron: Elsevier

elsevier

Een gedachte over “Andere gesprekstechniek moet illegaal het land uit krijgen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s