AZC-alert demonstratie in Enschede nu al belaagd

AZCetc

door

Voor de aanstaande demonstratie van AZC-Alert Enschede neemt de gemeente alle denkbare voorzorgsmaatregelen. Zaterdag geldt in een deel van Enschede een noodverordening.

De demonstratie is zaterdag van 11.00 tot 14.00 uur op het Esmarkerveld in Enschede. De gemeenteraad van Enschede stemde onlangs in met de komst van 600 vluchtelingen naar die plek. AZC Alert Enschede ziet dat niet zitten en wil daarom demonstreren.

De gemeente Enschede
heeft een veiligheidsrisicogebied aangewezen waar preventief gefouilleerd kan worden, een besluit dat woensdag door burgemeester Onno van Veldhuizen werd genomen, omdat hij wil dat een demonstratie tegen de komst van asielzoekers zaterdag vreedzaam verloopt. Omdat op sociale media geruchten gingen dat ook andere groepen naar Enschede zouden willen komen, besloot Van Veldhuizen tot extra maatregelen.

De gemeente heeft toestemming gegeven, maar voelt zich niet op haar gemak bij het idee dat andere groepen proberen de demonstratie te kapen ten eigen bate. Daarom is al aangekondigd dat de politie zal optreden tegen niet-toegestane demonstraties. Dit om mogelijke confrontaties tussen partijen te voorkomen en de openbare orde te handhaven, meldt de gemeente Enschede verder. Het is niet duidelijk hoeveel en welke mensen er naar de demonstratie van AZC-053 zullen komen.

Bijzonder is, dat vandaag woordvoerder Nody Holkamp van AZC-053 via Twitter bekend maakte dat een onbekende via het mailaccount van AZC-053 mensen van de NVU zou hebben uitgenodigd. Deze mail (zie onder) was zogenaamd mede ondertekend door een ander AZC-053 lid. AZC053-01

Overigens heet Nody Holkamp geen Noby Holkamp. Wat wellicht ten overvloede demonstreert dat hier kwade opzet in het spel is…

Lees verder>>>

Bron: Veren of Lood

Veren of Lood

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s