Kabinet Rutte 2, een stuurloos vlot met drenkelingen

Rutte

Hoe ging het liedje ook weer , ‘op de woelige baren, bij storm en bij wind , denkt hij steeds aan z’n blondje, dat vrolijke kind ‘. Nu erg lang zullen ze in den Haag wel niet aan Wilma Mansveld gedacht hebben, het VIJFDE kabinetslid dat inmiddels op moest stappen in wat Rutte nog steeds een pracht kabinet noemt. Blond was ze ook al niet, laat staan vrolijk, kortom Wilma kan weer achter haar oude plaats achter het Groningse aanrecht gaan staan.

Wat ons echter telkens weer opvalt is het grote gebrek aan competentie in den Haag, waarbij het kabinet Rutte 2 voor zover er nog geschiedenisboeken bestaan, maar doe anders maar een ‘Epje’ de top heeft bereikt van gebrek aan competentie, iets dat je van een kabinet niet mag verwachten, maar de laatste jaren in ons land als standaard geldt. Niet dat het iemand interesseert, want de gemiddelde burger haalt moedeloos de schouders op , hetgeen zo langzamerhand ook de enige juiste reactie is.

Maar het is weer opvallend en zeker in de Fyra affaire, die de belastingbetalers ELF MILJARD EURO gekost heeft en waarvoor nog geen goed alternatief in zicht is, dat de Kamerleden die zich zoals altijd in dit soort gevallen ( slotconclusie  parlementaire Fyra commissie) geschokt tonen en zich verdringend voor de snorrende TV camera’s trachten zich te manifesteren en het inmiddels al lang verdronken kalf uit de put te halen.

Commissie voorzitter  Madeleine van Toorenburg ( CDA en sinds maart 2007  Kamerlid ) verklaarde dat zij ‘van de ene verbazing in de andere gevallen was “. Maar als wij ons niet vergissen was het Fyra debacle toen toch al een tijdje aan te gang ? In 2014 vroegen wij ons in een artikel af, waarom de waarheid over de Fyra verborgen moest blijven en in oktober 2011 lieten wij kritische geluiden horen over de HSL .

Maar de Kamer dutte zoals gewoonlijk rustig door en van Toorenburg die nu pas van de ene verbazing in de andere valt, had het toen kennelijk drukker met adolescentenrecht, waarvoor zij in de kamer namens het CDA woordvoerder was.

Lees verder>>>

Bron: GeenNieuws

geennieuws

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s