‘IS-terrorist op weg naar Nederland’

DEN HAAG – Een vooraanstaand lid van Islamitische Staat is vanuit ‘hoofdstad’ Raqqa op weg naar Nederland of Duitsland. Het gaat om een man die voor de inlichtingendienst van IS werkt.

Dat heeft een activist van Raqqa Is Being Slaughtered Silently volgens de Volkskrant gezegd tijdens een besloten bijeenkomst van de Vaste Kamercommissie Buitenlandse Zaken woensdag. De IS-spion komt mee met de stroom van vluchtelingen die momenteel door Europa trekt. Volgens de activist heeft hij zeker geen vreedzame bedoelingen.

‘Terugkerend bericht’

De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) zegt in een reactie tegen de Volkskrant geen aanwijzingen te hebben dat er een IS-terrorist naar ons land op weg is. Volgens de NCTV slaat de waarschuwing van de activist “op een ouder en breder circulerend en terugkerend bericht”.

Raqqa Is Being Slaughtered Silently geeft via onder meer facebookberichten en tweets informatie over wat er gebeurt in het gebied waar Islamitische Staat de scepter zwaait. Een lid van de groep is onlangs onthoofd teruggevonden in Turkije. Vermoedelijk zit IS achter deze gruwelijke moord.

Bron: De Telegraaf

de-telegraaf2

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s