ISIS gaat bewijzen dat het Russisch vliegtuig neerhaalde

ISIS gaat bewijzen dat het Russisch vliegtuig neerhaalde

De Egyptische afdeling van de terreurorganisatie Islamitische Staat (ISIS) zegt dat het “binnenkort” nieuw bewijs zal leveren dat zij het Russische vliegtuig zaterdag heeft neergehaald boven de Sinaï-woestijn. De militanten dagen de Egyptische autoriteiten uit om het tegendeel te bewijzen.

Kort nadat het vliegtuig zaterdagochtend was neergestort in de Sinaï-woestijn eisten de strijders de aanslag op. Experts trokken hun bewering echter in twijfel omdat er geen bewijzen werden geleverd. De Egyptische president Abdul Fatah al-Sisi omschreef de claim zelfs als een vorm van propaganda.

Nu zegt de organisatie dus concrete bewijzen te zullen leveren. Ze wijst ook op het feit dat de groep exact een jaar geleden voor het eerst trouw zwoer aan Abu Bakr al-Baghdadi, de leider van Islamitische Staat. “We hebben geen enkele verplichting uit te leggen hoe het toestel is neergestort”, zegt een lid van ISIS in een audiobericht op het Twitteraccount van de terreurorganisatie. “Bewijs dat wij het toestel niet hebben doen neerstorten en hoe het echt is neergekomen. Wij zullen jullie de details geven over de manier waarop het neerkwam, op het moment dat wij zullen kiezen.”

00000000000000000000

Gebroken in volle vlucht

Pas geanalyseerde vluchtgegevens tonen aan dat het toestel op een hoogte van 9.450 meter plots vertraagde en neerstortte met een snelheid van 480 km per uur….

Lees verder>>>

Bron:  Nieuwsblad.be

0000000000000000000000

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s