Massa vluchtelingen niet te huisvesten

Amsterdam – Ruim negentig procent van alle gemeenten kampt met achterstand bij de huisvesting van vluchtelingen met een verblijfsvergunning. Dat blijkt uit een inventarisatie van De Telegraaf.

Tot op heden voldoen 38 van de 393 gemeenten aan de taakstelling van het kabinet. Een reeks gemeenten geeft aan dat ze het quotum voor dit jaar niet gaan halen. Door de recente, grote toestroom van asielzoekers komt er in 2016 nog een forse taakstelling bij. In totaal wachten nu al circa 15.000 vluchtelingen met papieren op een woning.

Vooral grote steden worstelen om woonruimte te vinden voor statushouders.

Kloosters

PvdA-wethouder Ramon Testroote van Venlo zegt ’volmondig ja’ op de vraag of zijn stad het quotum gaat halen. „Maar het vraagt om grote inzet. We gaan kijken of we lege kloosters, verpleeghuizen en flatgebouwen kunnen inzetten. Ook als die op de nominatie staat om gesloopt te worden.”

De stadsbestuurder benadrukt dat de wachtlijst van ’gewone’ woningzoekers niet vergeten mag worden. Net als die vele andere bijzondere gevallen. „Denk aan iemand die slachtoffer is van huiselijk geweld. Die moet onderdak hebben. Dat is óók urgent, misschien wel urgenter.”

Hoeveel vluchtelingen moet uw gemeente nog huisvesten? U ziet het op de kaart hieronder.

Klik hier voor de kaartoverzicht

Bron: De Telegraaf

de-telegraaf2

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s