Naar de stembus – eerst even zoeken

VoLAnalysenedpol01-520x24501

door

De overheidsobstructie van het GeenPeil-referendum op 6 april 2016 begint vreeswekkende vormen aan te nemen. Een heel slecht teken voor de democratische gezindheid van de lokale elites in ons land.

De Kiesraad heeft dan wel beslist dat het GeenPeil-referendum gehouden moet worden, maar het enthousiasme van de overheid is minimaal. Dat begon al snel, met de mededeling van de minister van Binnenlandse Zaken, dat het referendum niet in de begroting was opgenomen zodat er wel eens wat minder zorgvuldig mee zou kunnen worden omgegaan dan men bij reguliere verkiezingen gewend is. Zo zei hij het niet, maar het was de portee van zijn uitspraken.

Tamelijk bespottelijk argument trouwens. Van een departementale overschrijding van 20 miljoen euro ligt in Den Haag vrijwel nooit iemand wakker. Voor allerhande bewustwordingscampagnes en hobby’s van bepaalde partijen is de afgelopen veertig jaar een tigvoud uitgegeven, dus waar heeft men het over? Obstructie is obstructie, met welke smoes het ook gebracht wordt.

Je zou bijna gaan denken dat de regering een mening heeft die men liever niet per referendum tegengesproken ziet….

Lees verder>>>

Bron: Veren of Lood

Veren of Lood

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s