De Wever schrijft brief over asielcrisis: ‘De limiet is bereikt. Nu, hier, vandaag’

N-VA-voorzitter Bart De Wever slaakt in een open brief aan alle centrumrechtse partijen in Europa een noodkreet over de vluchtelingencrisis. “De limiet is bereikt. Nu, hier, vandaag”.

De Wever schrijft brief over asielcrisis: 'De limiet is bereikt. Nu, hier, vandaag'

Bart De Wever, N-VA-voorzitter

Over de brief wordt bericht in Het Laatste Nieuws en De Morgen.

in België neemt het aantal asielzoekers weer toe. De voorbije week melden er zich 1.796 aan, de helft meer dan de week ervoor. Het is het op een na hoogste weekaantal van het jaar.

De brief van N-VA-voorzitter Bart De Wever, die wordt verstuurd vlak voor de Europese vluchtelingentop, is gericht aan alle conservatieve, liberale en christendemocratische partijen in de Europese Unie. De Wever zoekt steun voor drastische maatregelen om de stroom te stoppen. “We moeten een gesloten systeem van quota overwegen”, schrijft hij. Vrij vertaald: vol is vol. Niet de vraag moet de norm zijn, wel het aanbod.

‘Tijd voor realisme’

De N-VA-voorzitter pleit voor een Europese aanpak die in het verlengde ligt van wat hij zelf al eerder voorstelde: een update van de Conventie van Genève, minder genereuze sociale voorzieningen voor nieuwkomers, geen vrije landkeuze voor wie in veiligheid is gebracht, strenge controle van de Europese buitengrenzen en meer middelen voor de opvang buiten Europa.

Lees verder>>>

Bron: Knack

knack-be

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s