Monkey Dick

De schoolleiding weigerde in te grijpen toen een Afrikaanse leerling op de middelbare school een Zweeds meisje seksueel benaderde en betastte. Later heeft het afrikaantje het meisje in de bosjes op het schoolplein verkracht, ondanks protesten van de ouders heeft de schoolleiding besloten dat hij op school mag blijven.
– We worden in ons gezicht gespuugd omdat we Zweden zijn, zegt een mislukte ouder tegen Fria Tider.

Het was een zaterdag in oktober als de twee meisjes een bezoek brengen aan een discoavond op de middelbare school in Alvesta. Tijdens de avond werden zij seksueel betast door twee Afrikaanse studenten van dezelfde school.

De vader van een van de overweldigde meisjes wist dat zijn dochter sinds het afgelopen voorjaar door een van de betrokken Afrikanen seksueel benaderd en betast was. Sindsdien heeft hij een vruchteloze strijd gevoerd om het schoolbestuur te bewegen iets aan de situatie te doen op de immigratierijke school.

– We hadden een ontmoeting met de lerares en het hoofd van de school. De jongen en zijn ouders waren niet aanwezig, ze verstaan geen Zweeds. Ik vertelde de lerares dat ik deze kwestie bij de politie wou aanmelden, maar ze zei dat dit niet nodig was en het intern ging oplossen, zegt hij tegen Fria Tider.

– Ze zei: “Kinderen zijn kinderen en jongens zijn jongens, ze worden gedreven door nieuwsgierigheid, en er gebeurt veel in hen lichaam”, vervolgt hij.

De schoolleiding koos er voor om verder niets te ondernemen om de veiligheid voor de meisjes te verbeteren. In plaats daarvan bleef het getreiter doorgaan en hield de directrice een lange preek waar ze “de gelijke waarde van alle mensen” verkondigde, en, benadrukt de vader, dat de ongerustheid van hem en andere bezorgde ouders gebaseerd was op vooroordelen en racistische stereotypering.

– Je moet het niet verdelen in wij en zij, zoiets bestaat niet. We moeten dit op individueel niveau zien, zei de hoofd van de school tijdens een ouderavond, en liet de twee Afrikanen als vanouds op school doorgaan.

Maar de beslissing van de schoolleiding kreeg al snel fatale gevolgen.

Een dag na het incident in de schooldiscotheek werden de meisjes door de twee Afrikanen overvallen toen ze op het schoolplein speelde. Een van de meisjes werd door een van de jongens de bosjes ingesleept en verkracht. Gelijktijdig trekt zijn vriend het andere meisje achter een auto waar ze ternauwernood aan een verkrachting ontsnapt omdat er voorbijgangers op het geschreeuw toelopen.

Lees verder>>>

Fenixx

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s