2e Pegidademonstratie, Utrecht, 8 november 2015: provocaties van links en de politie

Vanmiddag bij de Pegidademonstratie geweest in Utrecht ergens in een achterafpark op een modderig grasveld, waar de burgemeester van Utrecht de demonstratie naartoe had verbannen, dit in tegenstelling tot het tuig van de Internationale Socialisten, samen met hun gewelddadige maatjes, de antifascisten, die wel alle ruimte krijgen om in de binnenstad te demonstreren.

pegida02.Still002bEr was een enorme politiemacht op de been,  voor circa 200 demonstranten. Het begon al op Utrecht CS, waar heel Hoog Catharijne door de zwartgele uniformen werd bevolkt. Bij navraag naar een bus naar het Hogelandse Park wees een busschauffeur me een plek aan waar, omringd door een cordon agenten, bussen klaarstonden om demonstranten te vervoeren naar een  modderig grasveld.  Onder politiebegeleiding op motoren werden we naar het park gebracht, zonder gehinderd te worden door stoplichten of ander verkeer.

Het park was volkomen omsingeld door een politiemacht met motoren, mountainbikes, gepantserde MEwagens, autobussen en paarden.  Het grasveld werd omsloten door een wit/rood lint, met vier in/uitgangen (die later geen uitgangen bleken) en in die kraal stond een podium met geluidsinstallatie. Langzaam groeide het aantal mensen tot zo’n 200 demonstranten en veel pers, de aasgieren van ‘s mensen ongeluk.

Rond kwart voor twee  kwam er buiten het park een groep schreeuwende mensen aan, zwaaiend met vlaggen, die door de politie werd tegengehouden. Deze mensen hadden moeten worden gearresteerd en beboet wegens hun illegale (tegen)demonstratie, maar zoals bekend wordt deze mensen geen strobreed in de weg gelegd en behandeld als de ietwat stoute lievelingskinderen van de linkse, politiek correcte “elite” van dit land.

Er waren 4 sprekers, maar van de eerste twee heb ik weinig meegekregen (excuses aan André van Delft), aangezien de demonstratie meerdere keren werd verstoord en geprovoceerd, vooral door de politie. Die laatste begon opeens onder luid protest de cartoons van Kurt Westergaard van de mensen af te pakken. Toen een man probeerde een bord met cartoon terug te pakken, sprongen er drie zogenoemde “stillen” op hem af, die zich voor hadden gedaan als demonstranten. Eén stompte de man tegen zijn gezicht en de andere doken bovenop hem en sleepten hem geboeid naar een busje.

De volgende provocatie kwam, toen een tegendemonstrant, die zich tussen de Pegidamensen had gemengd, een rood plakkaat ophield met “Vluchtelingen Welkom”. een aantal demonstranten kwamen naar hem toe en wilden de tegendemonstrant wegduwen, roepend, dat de politie hier moest ingrijpen, waarop de politie (en de aanwezige hoernalisten) er massaal bovenop sprong en er een aantal mensen weggevoerd werden. De tegendemonstrant blijkbaar niet, want die herhaalde zijn kunstje later nog eens.

De derde provocatie was toen er iemand een rotje afstak, wat weer de nodige verstoring teweegbracht, waarna iemand van de demonstranten meegesleept werd door de wouten, waarop anderen weer probeerden die persoon uit hun handen te trekken. Daarop stormde er een agent te paard midden tussen de schermutseling, maar gelukkig hield hij zich in, want anders was de zaak volledig uit de hand gelopen.

Lees verder>>>

Bron: Fenixx

Fenixx

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s