Cameron dreigt (alweer) EU met vertrek Verenigd Koninkrijk

Cameron

De Britse premier wil dat de EU luistert naar de Britse eisen. 

David Cameron publiceert dinsdag een brief aan Donald Tusk, de president van de Europese Raad, waarin hij op krachtige wijze benadrukt dat het EU-lidmaatschap van zijn land niet vanzelfsprekend is. Met de ongewoon scherpe waarschuwing wil Cameron laten weten dat hij serieus is over de Britse eisen:

Als we geen akkoord kunnen bereiken en als er niet naar onze zorgen wordt geluisterd, wat waarschijnlijk niet gebeurt, dan moeten we ons opnieuw afvragen of de Europese Unie goed voor ons is

Cameron heeft de eisen van zijn regering aan de EU nog niet gespecificeerd, maar het zou met name gaan om het aanscherpen van de arbeidsregels voor migranten binnen de Europese Unie. Als het aan Cameron ligt, wordt het vrije verkeer van arbeid dus ingeperkt – in ieder geval voor het Verenigd Koninkrijk. Bovendien zal de premier pleiten voor minder EU-integratie. In plaats daarvan moet het voor individuele lidstaten weer gemakkelijker worden om EU-besluiten te blokkeren.

Het is niet de eerste keer dat Cameron over het EU-lidmaatschap van het Verenigd Koninkrijk spreekt, maar dat hij het zo krachtig ter discussie stelt, is nog niet eerder voorgekomen. De huidige situatie is onacceptabel, aldus de premier. Hij heeft er vertrouwen in dat er een oplossing kan worden gevonden die zowel voor het Verenigd Koninkrijk als voor de overige 28 lidstaten werkbaar is.

Lees verder>>>

Bron: De Dagelijkse Standaard

dagelijkse standaard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s