Cameron maakt dinsdag duidelijk wat hij van Europa verwacht

Cameron maakt dinsdag duidelijk wat hij van Europa verwacht

Premier David Cameron beloofde de Britten dat ze zich ten laatste tegen het einde van 2017 in een referendum mogen uitspreken over de vraag of ze nog langer lid willen blijven van de Europese Unie. De premier wil campagne voeren voor het behoud van het lidmaatschap, maar enkel indien de Europese partners ingaan op de hervormingen die hij voor ogen heeft.

Doofstom

Wat Cameron precies wil, is echter nog steeds niet duidelijk. Dinsdag moet meer klaarheid brengen. Dan stuurt hij een brief aan de Europese Raadsvoorzitter Donald Tusk waarin hij de Britse wensen uit de doeken zal doen. De brief, die gepubliceerd wordt, zal een van de blikvangers zijn op de Europese top van midden december, waar de Britse verzuchtingen prominent op de agenda zullen staan.

Cameron geeft dinsdag ook een toespraak om zijn eisen toe te lichten. Volgens uittreksels die reeds in de media verschenen bevestigt de premier dat hij ‘niets uitsluit’ en dat men ‘zich moet afvragen of de Europese Unie een goede zaak is voor ons’ als de Europese partners doofstom blijven voor de Britse eisen.

Londen afschermen van Europese integratie

Lees verder>>>

Bron: Knack

knack-be

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s