Italië arresteerde Tunesische ISIS-terrorist op vluchtelingenboot

  dendieje

Mooi, weer een opgepakt maar de belangrijke vraag is nog niet beantwoord. Hoeveel zijn er wel door gekomen? Waarschijnlijk zijn er de nodige beesten binnen geglipt want 100% pakkans bestaat niet.


IND: kans dat terrorist met vluchtelingen naar Nederland komt ‘niet groot ‘

Naar nu blijkt heeft de Italiaanse marine afgelopen maand een terrorist aangehouden die afkomstig was van een vluchtelingenboot. Hij zou horen bij een groepering die ‘banden heeft met ISIS’. In 2008 werd de man, Ben Nasr Mehdi, in Italië gearresteerd voor het voorbereiden van terroristische aanslagen. Hij zou bekend staan als een explosievenexpert, dat meldt de Italiaanse krant La Repubblica. Na het uitzitten van zijn straf werd hij uitgezet, maar hij wist in oktober met een bootje naar het Italiaanse eiland Lampedusa af te reizen.

De vluchtelingenboot had 200 migranten aan boord en werdin veiligheid gebracht door de Italiaanse marine, zo weet RTL Nieuws. De identiteit van Mehdi werd bekend na het afnemen van vingerafdrukken bij de passagiers, hij is daarop gearresteerd en aan de Tunesische autoriteiten overgedragen. Het nieuws komt nu pas naar buiten, omdat de Italiaanse overheid probeerde paniek te voorkomen.

‘Geen terroristen’

Eerder stelden verschillende politici dat er geen bewijs zou zijn dat er terroristen richting Europa zouden komen op vluchtelingenbootjes. De Deense geheime dienst PET vond het onlangs nog ‘totaal niet aannemelijk’ dat terroristen die aanslagen in Europa willen plegen in de vluchtelingenstroom mee naar Europa komen.

De AIVD verklaarde dat er geen signalen zijn dat Islamitische Staat (IS) of andere jihadistische groeperingen structureel proberen handlangers via asielroutes naar Europa te sturen. Zij tekenden daarbij wel aan dat het in individuele gevallen denkbaar zou zijn

Lees verder>>>

Bron: ThePostOnline

Post Online

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s