Terroristen die Russisch vliegtuig neerhaalden spraken Engels met Brits accent

Screen Shot 2015-11-08 at 17.18.39

Door

Britse inlichtingenexperts geloven dat Britse extremisten verantwoordelijk zijn voor de aanslag op een Russisch vliegtuig dat boven de Sinaï in Egypte vloog.

De extremisten in kwestie werden afgeluisterd terwijl ze een feestje vierde toen het Russische vliegtuig – met 224 mensen aan boord – in stukken uit de lucht kwam vallen. Hun accenten maakten duidelijk dat de terroristen afkomstig waren uit Birmingham en Londen.

Volgens de experts zijn de extremisten in kwestie getraind in het bouwen van bommen. De kans is dan ook groot dat ze mee hebben gewerkt aan de bom die het vliegtuig uiteindelijk deed exploderen.

Dat is natuurlijk vreselijk, maar het verhaal wordt nog erger. Volgens bronnen bij de Britse inlichtingendiensten is het succes van de aanslag namelijk behoorlijk motiverend geweest voor de extremisten in kwestie. Zij hebben nu wellicht plannen om vergelijkbare aanslagen te plegen, maar dan bij Britse vliegvelden.

De Britse krant Express legt uit:

GCHQ, the Government’s secret listening centre, picked up “chatter” from extremist groups in Egypt immediately after the Russian plane came down.

The regional accents suggest “a definite and strong link” between British extremists and the attack, according to intelligence sources. “Jihadis in the Sinai area of Egypt could be heard celebrating,” one source said yesterday.

De inlichtingenbron gaat verder:

“Uit analyse blijkt dat sommige accenten duidelijk maken dat enkele van de verantwoordelijke extremisten uit Birmingham en Londen kwamen. We weten dat er Britse jihadisten zijn die voor ISIS vechten in Egypte. Ze zijn getraind in Syrië en zijn nu geharde terroristen. Sommige van hen hebben een achtergrond in elektronica en zijn in staat om bommen te maken. De afgelopen tijd hebben ze geëxperimenteerd met verschillende soorten bommen, van verschillende formaten, maar niets gaf ons de indruk dat ze van plan waren om een vliegtuig neer te halen.”

Lees verder>>>

Bron: De Dagelijkse Standaard

dagelijkse standaard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s