Timmermans liegt, glimt en wurgt het volk dat hem nooit koos

Naamloos

Door Joost Niemöller

Frans Timmermans sprak gisteren in Amsterdam voor een zaal gevuld met geestverwanten, dat wil zeggen, zo bleek uit de vragen achteraf, van mensen die beroepsmatig van de EU afhankelijk zijn. Ze vonden het dan ook allemaal een ‘inspirerend betoog.’ Dat zeg je in een bedrijf ook als de directeur een toespraak houdt.

Timmermans. De man die zich altijd nog groter weet te maken dan hij is. Daar stond hij, met die vingertjes waarmee hij loog over een trouwring die door het ‘tuig’ werd afgetrokken. Die separatisten in Oost Oekraïne namelijk. In de Veiligheidsraad van de VN. De hele wereld kon zien dat hij loog. De leugen werd net zo genadeloos onderuit gehaald als die leugen over de chemische wapens die Sadam Hoessein gehad zou moeten hebben, en waarom zijn hele land aan gort geschoten moest worden.

Timmermans bood nooit een excuus aan voor die leugen, maar kreeg er integendeel promotie voor naar Brussel. Hij is nu de macht, en in de rol van de macht stond hij als een dominee te preken die geen macht heeft maar enkel een moraal.

Om zo hypocriet te kunnen zijn moet je een ongekend bord voor je kop hebben. Dat is zo erg dat het niet om aan te zien is. Worstelend tegen mijn fysieke weerzin heb ik het gedaan. Wie de vuiligheid van de macht wil leren kennen, moet kijken.

Hoe ging het?

Timmermans begon natuurlijk met schelden op Wilders. Dat is bij hem vaste prik. En op de stemmers op Wilders, nu naar schatting een kwart van de Nederlandse bevolking.

Waarom kiezen die mensen op Wilders? Vanwege ‘angst’ wist de dieptepsycholoog Timmermans heel zeker. Want:

‘Door hun angst kunnen de mensen niet meer kijken naar de mens achter de vluchtelingen.’

Want dat behoren we tenslotte te doen, niet waar, kijken naar ‘de mens’ achter wat we ‘de immigrant’ noemen. Waarom moeten we eigenlijk niet kijken naar de mens achter de Wilders stemmer? Waarom moeten we eigenlijk niet kijken naar de mens achter de Nederlander, naar al die de mensen die hem, Timmermans, zonder ooit echt op hem gestemd te hebben, in die machtszetel hesen?

Maar ‘de mens achter de Nederlander’, daar interesseert de machtswellustige leugenaar Timmerman zich geen ene reet voor. Net zoals die zich ook maar een heel klein beetje zou interesseren voor de ‘mens achter de immigrant’ overigens. Hij bedoelt alleen maar dat ‘we’ de ‘mens achter de immigrant’ dienen voor te stellen als slachtoffer. Want dat komt hem politiek gezien nu eenmaal het beste uit. Want al die 60 miljoen rondzwervenden in de wereld wil hij graag de EU binnen. Als slachtoffers. Zoveel slachtoffers, heerlijk!

Vervolgens ging Timmermans weer verder met zijn favoriete onderwerp: Geert Wilders. Die hij zonder enige toelichting ‘extreemrechts’ noemde. Timmermans zei:

‘Bij extreemrechts steeds hetzelfde patroon. Het begint met de stelling ‘we raken iets kwijt.’ De reactie kan zijn ‘shit happens.’ Maar tientallen miljoenen weten niet wat er voor in de plaats komt. En dan stap twee: ‘Dat is ons afgepakt door de elite en de moslims.’  Op het moment dat je bij dat stadium bent aangekomen wat zet je daar dan nog tegenover? Dan ben je die mensen al kwijt.

Kwijt. Afgepakt. Elite. Moslims. Als je dat niet weerspreekt kom je er nooit meer uit.’

Wat opvalt is dat Timmermans het verhaal van Wilders helder weet weer te geven. Dat komt ook omdat het een helder verhaal is. Er is geen speld tussen te krijgen. Dat heb je wel vaker met de waarheid.

Lees verder>>>

Bron: De Nieuwe Realist

joost-niemc3b6ller2

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s