Overview: EU kan helemaal NIKS tegen asielcrisis

Elsevier. Ze hebben er dan misschien de humor van de asbak van een Duitse ambtenaar. Hun webredacteuren werken er dan misschien onder het Zimbabwaanse minimumloon. Dat betekent niet dat ze niet soms een heel kek overzicht in elkaar draaien. Samengevat: hoeveel euro’s de EU ook uittrekt, ze kunnen écht helemaal niks.

Aanpak mensensmokkelaars? Monumentaal mislukt. Er kwam geen VN-mandaat voor de aanpak van de bron in Libië. Inmiddels mogen alleen in internationale wateren schepen geënterd worden, maar daar heeft niemand zin in.

Herverdeling van migranten? Faliekant gefaald. Nivelleren is een feestje, zelfs als het om mensen draait. Op 14 september werd besloten dat 160.000 “noodlijdende” vluchtelingen [noodlijdende vluchteling is heden geen pleonasme meer, of was het tautologie, fuck it]. Eind-opbrengst? Een paar tiental asieleisers werd van Italië naar Zweden, Finland en Spanje gestuurd. 30 (!) Syriërs en Irakezen gingen van Griekenland naar Luxemburg, en dat was het.

Economische migranten terugsturen? Praktisch niet eens geprobeerd. Tot nu toe zijn er 153 (!) mensen op een retourvlucht gezet. Dat is 0,0001% van de totale asielinvasie […]

Lees verder>>>

Bron: GeenStijl

geenstijl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s