Terrorismedeskundige: inlichtingendiensten hebben terrorisme niet onder controle

Screen Shot 2015-11-14 at 13.00.11

Terrorismedeskundige Edwin Bakker van de Universiteit Leiden zegt dat de aanslagen in Parijs bewijzen dat westerse inlichtingendiensten terrorisme nog altijd niet onder controle hebben.

Volgens Bakker is er duidelijk iets misgegaan bij de veiligheidsdiensten. Zoals hij vandaag op het NOS Radio 1 Journaal zei:

“Eenlingen zijn moeilijk in de gaten te houden, maar hier is samengewerkt door ten minste acht terroristen. Dat moet opvallen, er zijn wapens gekocht er zijn dingen voorbereid. Er is iets evident fout gegaan bij de veiligheidsdiensten.”

Daar heeft Bakker natuurlijk een punt. Het is lastig zo niet onmogelijk om eenlingen in de gaten te houden – mensen die op eigen houtje opereren en vaak gebruik maken van een relatief licht wapen – maar het ging gisteravond om een hele groep: een groep radicalen die ook nog eens zwaar bewapend waren en hun aanval tot op de puntjes hadden voorbereid.

Eenlingen kun je niet goed controleren, maar hele terroristische cellen zijn wel degelijk controleerbaar. De grote vraag is dan ook: waar waren de inlichtingendiensten gisteren en hoe konden deze terroristen aan de aandacht ontsnappen?

Een deel van het antwoord is, aldus Bakker, dat de Franse inlichtingendiensten gewoon niet goed geld en manschappen hebben om alle radicalen in Frankrijk in de gaten te houden:[..]

Lees verder>>>

Bron: De Dagelijkse Standaard

dagelijkse standaard

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s