Terreuralarm op Sint Maarten

  Dendieje

Lijkt er op dat ze inderdaad door gaan met aanslagen. Laten we hopen dat dat de enigste kakkerlakken zijn.


Een vliegtuig landt op het Internationale Prinses Juliana Vliegveld.

PHILIPSBURG – Sint Maarten is opgeschrikt door de arrestatie van drie mogelijk Syrische mannen die met valse paspoorten het Nederlands-Franse eiland wilden betreden. De personen kwamen met het vliegtuig vanuit Haïti en wilden afgelopen zaterdag als Griekse toeristen langs de douane op het Internationale Prinses Juliana Vliegveld glippen.

Dat mislukte. Verder onderzoek naar de paspoorten wees uit dat het inderdaad om vervalste identiteitspapieren gaat. Het Korps Politie Sint Maarten vermoedt dat het om personen afkomstig uit Syrië gaat. In verband met de bloedige aanslagen in Parijs doet de politie nu haar uiterste best om de ware identiteit van de verdachten te achterhalen, evenals hun ware bedoelingen op het Caribische eiland.

‘Scherp en alert’

Het is op dit moment onduidelijk of de drie mannen op het Nederlandse deel van Sint Maarten wilden blijven, of van plan waren richting het Franse deel te reizen. Ondertussen waarschuwt de politie in Philipsburg iedereen op zijn hoede te zijn. “Burgers moeten scherp en alert zijn gezien de huidige situatie in Frankrijk”, stelt de politie. Het Korps roept bovendien de autoriteiten van het vliegveld op en andere ‘kritische infrastructuur’ om de bewaking te versterken.

Aanslagen door moslimextremisten op geliefde toeristenplekken zijn vaker voorgekomen in het verleden. Zo was er de bomaanslag op Bali in 2002 en de aanslag op het strand in Tunesië eerder dit jaar.

De moslimgemeenschap op Curacao heeft de aanslagen in Parijs sterk veroordeeld. “Islamofoben en islamextremisten hebben één ding gemeen: beiden interpreteren de Koran op een extreme en verkeerde wijze”, staat te lezen op de facebookpagina van Curacaose moslims.

Bron: De Telegraaf

de-telegraaf2

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s