Duitsland – Oranje afgelast

Verkeerschaos na vondst pakketje in Hannover

De oefeninterland tussen Duitsland en Nederland die voor vanavond op het programma stond, gaat niet door. Het stadion in Hannover is ontruimd nadat er een verdacht pakketje werd gevonden. Volgens een woordvoerster van de Duitse politie wees onderzoek uit dat het om een ongevaarlijk pakketje ging. De Duitse politie stelt echter dat er ondanks het valse alarm een ‘concreet gevaar voor heel Hannover’ is. Volgens de plaatselijke politiecommissaris waren er plannen om een bom te laten ontploffen in of vlakbij het stadion. Volgens de Kreiszeitung zou het gaan om een ambulance waarin explosieven zouden kunnen zitten.

De spelers van Oranje waren op het moment van de ontruiming naar nog niet in het stadion. De bus met de selectie en staf van bondscoach Danny Blind is meteen omgedraaid en richting het hotel teruggekeerd. De schrik zat er goed in.

Honderden politieauto’s

Hannover ziet dinsdagavond blauw rond de oefeninterland. Rond de HDI Arena, het stadion in de Duitse stad, wordt het decor gekleurd door de blauwe zwaailichten van honderden politieauto’s. De vondst van een verdacht pakketje leidde tot chaotische taferelen op de toegangswegen rond het stadion, die een uur lang geblokkeerd waren.

Het stadion is ontruimd, de politie is massaal aanwezig.Het stadion is ontruimd, de politie is massaal aanwezig.

Iedere auto werd door agenten met zaklampen doorzocht voordat de laatste honderden meters naar het stadion mochten worden overbrugd. Bij de HDI Arena wemelt het eveneens van de politieagenten, die om de paar meter met machinepistolen voor hun borst staan opgesteld. Bezoekers werden vaak meerdere keren van top tot teen gefouilleerd. Alle metro- en treinstations zijn gesloten.

Vanmiddag leek de wedstrijd nog gewoon door te gaan en werd er geoefend met de Franse vlag in het midden.Vanmiddag leek de wedstrijd nog gewoon door te gaan en werd er geoefend met de Franse vlag in het midden.

Edith Schippers

De Nederlandse ministers Edith Schippers (Sport) en Jeanine Hennis (Defensie) zijn al uit het stadion. De ministers werden rond 19.15 uur door de Duitse beveiliging gemaand het stadion te verlaten. De ministers zijn inmiddels op weg naar het vliegveld. Volgens de woordvoerster van minister Hennis was er geen sprake van paniek op het moment dat de Nederlandse delegatie gevraagd werd het stadion te verlaten.

UPDATE 20:31 uur

‘Bomauto gevonden bij stadion Hannover’

HANNOVER – Bij de HDI-Arena in Hannover is dinsdagavond een bomauto gevonden. De auto zag eruit als een ziekenwagen. Eerder op de avond was de oefeninterland Duitsland – Nederland, die in de HDI-Arena gespeeld zou worden, afgelast wegens een terreurdreiging.

De politie kwam de bomauto volgens de Kreis Zeitung op het spoor doordat ze iemand zagen die gesignaleerd stond. Door deze persoon in de gaten te houden werd de bomauto gevonden.

Vals alarm

Aanvankelijk leek de dreiging om vals alarm te gaan. De politie maakte eerder dinsdagavond bekend dat een gevonden pakketje ongevaarlijk was gebleken. Later maakte de politiecommissaris van Hannover bekend dat er wel degelijk een concrete terreurdreiging voor zijn stad was.

De spelers van Oranje waren op het moment van de ontruiming naar nog niet in het stadion. De bus met de selectie en staf van bondscoach Danny Blind is meteen omgedraaid en richting het hotel teruggekeerd. De Nederlandse ministers Edith Schippers (Sport) en Jeanine Hennis (Defensie) waren ook in het stadion. Zij hebben rond 19.15 uur het stadion verlaten en zijn op weg terug naar Nederland.

Eerder werd het duel tussen België en Spanje afgelast wegens terreurdreiging. Reden is de verhoging van het algemeen veiligheidsniveau in België naar 3 naar aanleiding van de aanslagen in Parijs. Dat is het een-na-hoogste niveau en betekent dat de dreiging “mogelijk en waarschijnlijk” is.

Bron: De Telegraaf

de-telegraaf2

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s