Explosieven gevonden in wrak Airbus

Moskou – In het wrak van de Russische Airbus A321 zijn explosieven gevonden. Het neerstorten van het passagiersvliegtuig is daarmee officieel een terreurdaad. Dat zegt de Russische president Vladimir Poetin dinsdag. ,,We gaan de daders hiervan vinden en straffen”, zo waarschuwde hij.

De neergestortte Russische Airbus De neergestorte Russische Airbus

Poetin sprak van ,,een van de bloedigste misdaden” tegen Rusland. ,,Niet voor het eerst, wordt Rusland geconfronteerd met barbaarse terroristische misdaden”, aldus de president.

De sporen van de bommen zijn door de Russische geheime dienst FSB aangetroffen tussen de wrakstukken in de Sinaï. De Airbus stortte daar op 31 oktober neer, kort na vertrek uit de badplaats Sharm el-Sheikh. Alle 224 inzittenden, voornamelijk Russen, kwamen om. ,,Men kan ondubbelzinnig zeggen dat het een terroristische daad was”, zei Alexander Bortnikov, hoofd van de FSB, tijdens een bijeenkomst met Poetin in het Kremlin.

De crash werd in eerste instantie toegeschreven aan een technisch mankement, maar al snel druppelden geluiden door dat het toestel door een aanslag naar beneden was gekomen. Islamitische Staat eiste het neerstorten op. Groot-Brittannië verklaarde kort daarna dat vlak voor de start een bom aan boord was gebracht. Een Egyptisch onderzoeksteam maakte vorig weekeinde bekend dat geluiden die zijn opgenomen in een van de zwarte dozen wezen op een explosie. Die explosie is voor 90 procent zeker veroorzaakt door een bom, was toen de verklaring.

Bron: De Telegraaf

de-telegraaf2

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s