Politie moet vaak uitrukken naar asielzoekerscentra

Op het terrein van het asielzoekerscentrum in Overberg was het in september onrustig.

De politie moet dagelijks vijf tot tien keer uitrukken voor incidenten in en rond asielzoekerscentra. Daarbij gaat het vooral om vechtpartijtjes tussen jonge asielzoekers. Dat zegt commandant Max Daniel van de Nationale Politie. ,,Vaak gaat het om meisjes.”

Voor het eerst dit jaar noemt de politie concrete cijfers over het aantal voorvallen in opvangcentra. Tot nu toe haalde vooral een aantal grote incidenten het nieuws. Zo waren er vechtpartijen in opvanglocaties in Veenendaal, Almelo en Drachten.

Maar de politie blijkt dus veel vaker in te moeten grijpen. Vijf tot tien incidenten per dag, dat zijn al gauw enkele honderden opstootjes per maand en een paar duizend per jaar. Flinke aantallen.

‘In control’
Toch zegt hoofd Operatiën Daniel het gevoel te hebben dat de zaak op asielzoekerscentra ‘in control’ is. ,,Per regionale politie-eenheid gaat het gemiddeld om één incident per dag. De kleinste eenheid heeft 4000 agenten. Het is dus niet zo dat we overvraagd worden.”

Vaak gaat het om meisjes, en is er drank in het spel. In veel gevallen staan Syrische jongeren tegenover Eritreërs, zegt Max Daniel (commandant)

Lees verder>>>

Bron: AD.nl

AD

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s