Wilders: Syriëgangers meteen vastzetten

DEN HAAG – Teruggekeerde Syriëgangers moeten “vanaf vandaag” worden vastgezet om te voorkomen dat we hier net zo’n drama krijgen als in Parijs. Dat zei PVV-leider Geert Wilders dinsdagmiddag.

PVV-leider Geert Wilders PVV-leider Geert Wilders

 “Als premier Mark Rutte meent dat het oorlog is, en daar heeft hij niet ongelijk in, dan moet hij de maatregelen nemen om Nederland veilig te maken.” En dat is dus vastzetten, aldus Wilders. “Als hij dat niet doet, heeft hij in ieder geval mijn vertrouwen niet meer.”

“Aan alleen stevige woorden hebben we niks”, concludeert de PVV-baas.

ook:

Buma: bij oorlog tegen IS ook daden nodig

DEN HAAG – Als premier Mark Rutte zegt dat we in oorlog zijn met de radicaalislamitische terreurbeweging IS, moeten meer daden volgen. “Er is een woord uitgesproken dat niet zonder daden kan”, zegt fractievoorzitter Sybrand Buma van de oppositiepartij CDA dinsdag.

CDA-leider Sybrand Buma CDA-leider Sybrand Buma

Als je de consequenties van het woord niet durft te aanvaarden, dan moet je dat woord niet gebruiken, aldus de CDA’er. Nederland moet meer doen “om het kwaad van IS kwijt te raken”, vindt hij.

Buma pleitte opnieuw voor Nederlands ingrijpen tegen de IS in Syrië, ook met grondtroepen. “Dat kan niet anders. Iedereen die dat niet wil moet beseffen dat IS zal blijven”. Ook vindt hij dat nu eindelijk een reeks wetten moet worden aangenomen die “ons veiliger maken.”

Pechtold zegt daarover:

DEN HAAG – De term oorlog is in relatie tot de aanslagen in Parijs niet helemaal op zijn plaats. Dat vindt D66-voorman Alexander Pechtold. De term geeft volgens hem te veel eer aan de terroristen en betekent ook dat je veel maatregelen moet nemen die ingaan tegen de vrijheid.

D66-voorman Alexander Pechtold D66-voorman Alexander Pechtold
de-telegraaf2

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s