Schoten bij politie-actie in Parijs

Parijs – In de Parijse voorstad Saint-Denis is een belegering van een appartement in het centrum gaande. Daar houdt zich zeer waarschijnlijk de Belg Abdelhamid Abaaoud schuil, het brein achter de aanslag van afgelopen vrijdag in het Bataclan.

Er zou in het appartement zijn verschanst dat politie en leger woensdag in Saint-Denis belegeren.

In het appartement zit nog minstens één verdachte , zeggen bronnen bij de politie. Andere terreurverdachten zouden zijn aangehouden of gedood.

Abdelhamid Abaaoud de vermoedelijke organisator van de aanslagen in Parijs

Abdelhamid Abaaoud de vermoedelijke organisator van de aanslagen in Parijs

Het centrum van Saint-Denis is helemaal afgezet, en de crème de la crème van de Franse politie en het leger zijn aanwezig. Vanaf half vijf is er geschoten met tussenpozen, er zijn ook knallen gehoord die op granaatinslagen lijken.

Volgens Franse media zijn tientallen omwonenden geëvacueerd. De politie vreest dat in het appartement aan het plein Jean Jaures in het centrum van Saint-Denis explosieven tot ontploffing worden gebracht.

Doden

Bij de belegering zouden drie doden zijn gevallen. Volgens de Franse zender Europe 1 zou er ook een voorbijganger zijn omgekomen. De overige twee doden zijn de vrouw met een bomgordel en een verdachte die door een scherpschutter is gedood.

Vier agenten zijn gewond geraakt, meldt persbureau AP. Inmiddels zijn drie mensen aangehouden. Volgens de Franse iTele zou er op straat een vierde verdachte zijn aangehouden.

Inlichtingendiensten vermoedden dat Abaaoud in Syrië zat, maar hij bleek in de Franse voorstad te zitten. Hij kwam in 2013 naar Syrië, waar hij snel opklom binnen de hiërarchie van de Islamitische Staat. Van de meedogenloze jihadi bestaan filmpjes waarin hij lachend meedeelt dat hij lijken achter zijn auto aantrekt.

Voor zover nu bekend zijn zeven verdachten omgekomen bij de aanslagen op vrijdag. Naar een achtste verdachte wordt internationaal gezocht. Het gaat om Salah Abdeslam, tegen wie een internationaal arrestatiebevel is uitgevaardigd.

De actie vindt plaats in de voorstad waar vrijdag de eerst aanslag plaatshad, bij het stadion Stade de France. Daar blijven woensdag de scholen dicht.

Bron: De Telegraaf

de-telegraaf2

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s