Bloedbad in Parijs wereldwijd reden tot vreugd

Aanslagen Parijs

Op 13 en 14 november 2015 werd Frankrijk getroffen door de zwaarste reeks aanslagen sinds de Tweede Wereldoorlog. Islamitische terroristen gelieerd aan de Islamitische Staat (IS) slachtten daarbij maar liefst 129 onschuldige burgers af met machinegeweren en bomvesten. Vele naties hingen uit solidariteit de vlaggen halfstok en kondigden een minuut stilte aan. Burgers toonden vooral online hun medeleven. Desalniettemin werd dit sentiment niet overal gedeeld. Sterker nog: voor massa’s mensen wereldwijd was het bloedbad in Parijs reden tot vreugd.

Hoewel verscheidene mosliminstanties zich uitspraken tegen de aanslagen, is het nog maar de vraag of deze verklaringen door hun achterban worden onderschreven. De groeiende sympathie voor radicaal gedachtegoed onder moslims is al vaker aan de kaak gesteld en werd weer eens pijnlijk duidelijk na de terreurdaad in Parijs. Hieronder vindt u enkele Nederlandstalige citaten afkomstig van social media platformen. De woede richt zich vooral tot autochtone Nederlanders, Geert Wilders, Joden en moslims die het wagen zich solidair te verklaren met de slachtoffers in Frankrijk.

moslimhaat3 moslimhaat1 moslimhaat2 moslimhaat4 Moslimhaat5

Wat vooral opvalt is dat moslima’s die er relatief ‘gematigd’ uitzien (door het ontbreken van de hoofddoek) nog steeds sterk radicaal-geïnspireerde opmerkingen maken. In het buitenland voltrok zich een soortgelijke situatie. Ook in de Engelssprekende wereld werden de aanslagen massaal gevierd.

Lees verder>>>

Bron: Curiales

Curiales

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s