Geert Wilders: Syrië-gangers direct naar de gevangenis + video

DEN HAAG – Teruggekeerde Syrië-gangers moeten linea recta naar de gevangenis. Als het kabinet daar niet toe besluit dan is een aanslag als in Parijs niet ver weg, vreest PVV-leider Wilders.

 

In Den Haag debatteert de Tweede Kamer vandaag met het kabinet over maatregelen die moeten worden genomen naar aanleiding van het bloedbad in Parijs van afgelopen vrijdag. Wilders was de eerste spreker en ging er meteen hard in. Hij pleitte voor het onmiddellijk sluiten van de grenzen. Ook wees hij op het gevaar dat terroristen mee komen in de vluchtelingenstromen richting Europa. Eén van de aanslagplegers in Parijs kwam waarschijnlijk ook als Syrische vluchteling richting Europa.

„Hoeveel onschuldige doden moeten er nog vallen voordat bij u het kwartje valt?”, wierp hij premier Rutte voor de voeten. De premier nam na de aanslagen in Parijs voor het eerst het woord ’oorlog’ in de mond met betrekking tot de strijd tegen moslimterroristen. „Natuurlijk is het oorlog. Dat is het al 1400 jaar”, aldus Wilders. Hij dreigde het vertrouwen in de premier op te zeggen.

Andere fractievoorzitters moeten nog spreken. Er zal gepleit worden voor meer geld voor veiligheid.

Bron: De Telegraaf

de-telegraaf2

3 gedachtes over “Geert Wilders: Syrië-gangers direct naar de gevangenis + video

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s