Nieuwe beelden terreur Parijs

Parijs – Voor het eerst is er bewegend beeld opgedoken van tijdens de aanslagen in Parijs afgelopen vrijdag. Het gaat om bewakingsbeelden uit een pizzeria aan de rue de la Fontaine-au-Roi in het elfde district, die door een van de daders met een kalasjnikov onder vuur wordt genomen. Te zien is hoe personeel en gasten een regen aan kogels over zich heen krijgen. Mensen duiken in doodsangst naar de grond. Glas vliegt in het rond.

De video is in het bezit van the Britse The Daily Mail. Volgens de krant is de griezelig kalme schutter, die zelf ook eventjes vol in beeld is, vermoedelijk de voortvluchtige Salah Abdeslam (26).

De aanslag duurt nog net geen minuut. In die tijd vallen vijf doden, onder wie een man die op het moment van de schietpartij net bij het restaurant arriveerde. Hij zou in zijn rug zijn geraakt en ter plekke, op de stoep zijn gestorven. Meerdere mensen raakten gewond, onder wie een serveerster die achter de bar stond. Een vrouw die op het terras op de grond ligt en de kalasjnikov op haar hoofd gericht krijgt, overleeft het alleen maar doordat het wapen van de dader blokkeert of omdat zijn kogels op zijn. Hij heeft dan zeker dertig keer geschoten.

De schutter stapt daarna in een zwarte Seat Leon, die daarna zal doorrrijden naar de rue de Charonne, waar hij samen met een handlanger negentien mensen zal doodschieten. Bij de terreurgolf zullen die dag uiteindelijk 129 mensen in koelen bloede worden afgeslacht. 99 anderen raken zeer ernstig gewond.

Bron: De Telegraaf

de-telegraaf2

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s