Waar zijn de ‘gematigde’ moslims? #Parijs

media_xll_1829200

Door Joost Niemoller

Vandaag stelde Geert Wilders in de Tweede Kamer de vraag hoe het nu toch zat met die honderdduizenden moslims die na Parijs de straat op gingen om te protesteren.

Volgens mij een pijnlijke en terechte vraag. Niet dat de huidige gevaardreiging in Europa het aantrekkelijk maakt om massaal te demonstreren. Integendeel, zulke massale bijeenkomsten zouden heel goed door ISIS misbruikt kunnen worden met weer aanslagen. Het is dezer dagen bijna uitlokking.

Maar wat natuurlijk opvalt, is dat er ook nu geen tekenen zijn van een massale bewustwording onder moslims in Europa. Over hoe de islam op te vatten, en hoe niet. Zeggen dat je afschuw toont voor dit geweld, is makkelijk zat, maar niet de essentie. Zeker hier in Duitsland, waar ik nu ben, lijken de televisiezenders er wel in gespecialiseerd om de straatinterviews te selecteren op ‘toevallig langslopende’ moslims, maar ook vaak zwarte mensen, die hun angst en afschuw uitspreken. De woede onder autochtonen wordt buiten beeld gehouden. Die woede betreft de aanwezigheid van wat Nigel Farage in zijn recente speech ‘de vijfde colonne’ noemde. Volgens Farage is er onder moslims op zijn minst sprake van ‘gespleten verantwoordelijkheden.’ Ze kunnen niet kiezen, met andere woorden.

Farage benadrukte in zijn speech hoe groot de instemming voor ISIS is onder moslims, en met name onder moslimjongeren.

Soms is het halve instemming, in de vorm van de schuld neerleggen bij de Fransen en Amerikanen die nu in het Midden Oosten ‘moslims bombarderen’, soms instemming omdat ISIS toch maar mooi ‘de ware islam’ vertegenwoordigt. Kijk even op de moslimfora op Nederlandse Facebookpagina’s als Trots op islam. Scroll even langs de reacties en het is duidelijk wat ik bedoel.

Zulke reacties vind ik veelzeggend. Wat de uitgeselecteerde ‘moslimwoordvoerders’ (namens wie?) in de Nederlandse talkshows allemaal keurig mogen beweren, is totaal niet relevant. En alleen maar bedoeld om ons een rad voor ogen te draaien.

Lees verder>>>

Bron: De Nieuwe Realist

joost-niemc3b6ller2

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s