HET LIJKT ER OP DAT DE OORLOG AL IS BEGONNEN!

Terreurdreiging Brussel naar hoogste niveau!

Molenbeek

In Brussel is het dreigingsniveau afgelopen nacht opgeschaald van drie naar vier. Dat is het hoogste niveau en betekent dat dreiging ‘ernstig en zeer nabij’ is. In de rest van België blijft het dreigingsniveau op drie staan, omdat dreiging ‘mogelijk en waarschijnlijk’ is.

Belgische Coördinatieorgaan voor de Dreigingsanalyse (OCAD) raadt mensen aan veiligheidsmaatregelen te nemen. Zo moeten ze plekken waar veel mensen samenkomen zoals concerten, stations, luchthavens en drukke winkelstraten vermijden.

Alle metrostations blijven zaterdag dicht. Ook zijn alle activiteiten in het Vlaamse parlement vandaag afgelast. Het vliegverkeer op Zaventem, de luchthaven van Brussel, verloopt zaterdag zoals gepland. Brussels Airport neemt voorlopig geen extra maatregelen. Zaventem ligt buiten het Brussels Gewest en daar blijft het dreigingsniveau op 3. Dat heeft minister van Veiligheid en Binnenlandse Zaken Jan Jambon gezegd, meldt de Vlaamse omroep VRT. Brussels Airport vraagt wel aan alle passagiers om alert te blijven.

De voetbalwedstrijden in de hoogste klasse van het Belgische voetbal gaan dit weekeinde in principe gewoon door. Het Belgische antiterreurorgaan OCAD had vanwege de verhoogde terreurdreiging gevraagd alle wedstrijden in de eerste en tweede klasse te annuleren. De Belgische voetbalbond KBVB trad daarop in overleg met de Pro League, het overkoepelende orgaan van de hoogste klasse. Die besliste dat er gewoon gevoetbald moet worden. Wel kunnen burgemeesters beslissen dat duels in hun gemeente niet mogen plaatsvinden.

Lees verder>>>

Bron: Eunmask

 

2 gedachtes over “HET LIJKT ER OP DAT DE OORLOG AL IS BEGONNEN!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s