Mark Rutte met een vleugje Geert Wilders

 dendieje

Volgens mij is plagiaat strafbaar. Steeds meer uitlatingen zijn gebaseerd op stellingen van Geert Wilders, wel in afgezwakte vorm. Hun manier om zieltjes te winnen?


 

 

Ferme asieltaal Rutte

IMG_BOB_Rutte_2_1_VV1AH91L

Den Haag – De grens tussen Griekenland en Turkije moet potdicht. Er komen nu 10.000 vluchtelingen per dag via die weg en dat kan zo niet langer.

Premier Rutte is duidelijk als hij in Den Haag de Brusselse correspondenten bijpraat over het Nederlandse voorzitterschap van de EU dat op 1 januari voor een half jaar aanvangt. Als de Grieken hun grens niet in de gaten kunnen houden, moeten de overige EU-landen maar helpen.

Nederland draagt naar verhouding al meer bij aan de Europese grensbewaker Frontex dan wie ook, maar is bereid nog meer boten en marechaussees te sturen. Andere landen moeten dat ook doen.

„Die stroom moet eerst worden gestopt voordat we verder kunnen praten.” Volgens Rutte moet er de komende weken al veel gebeuren. „Achter de schermen is veel overleg, zondag hebben we een top met de Turken, ik denk dat we voor kerst al veel vooruitgang kunnen boeken.” Medio december is er nog een reguliere EU-top.

Bron: De Telegraaf

de-telegraaf2

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s