Peilingen lopen nog steeds op voor de PVV – blijft dat zo?

VoLAnalysenedpol01-520x24501

(door )

De peilingen lopen nog steeds omhoog voor de PVV. Gisteren peilde Maurice de Hond 39 zetels voor de PVV, en dat is een nieuw record. Maar dat was de peiling van twee weken terug (38) ook al.

Het blijven peilingen, natuurlijk. Kenmerkend voor een partij die extreem hoog staat in de peilingen, is dat andere partijen de uiterste zorgvuldigheid zullen betrachten het kabinet niet naar huis te sturen. Niet de komende tijd in ieder geval. Want zoals het adagium van alle politiek handelen nu eenmaal stelt: Komt tijd, komt raad.

Wilders on Twitter_ _Historical poll_ 39 virtu_' - twitter_com_geertwilderspvv_status_670897851350851584_photo_1

Het ziet er mooi uit voor de PVV. Maar verder? Het beleid sukkelt nog steeds door op de bekende wijze waarop PvdA en VVD het met elkaar doen: heen-en-weer, en dan nog een keer. Afgelopen vrijdag erkende premier Rutte plotseling dat er toch wel iets van een probleem is met die instromende asielmigranten, nadat ook Dijsselbloem zich daarover waarschuwend had uitgelaten. Of dat Jeroen Dijsselbloem van zijn ambtenaren een berekening heeft gekregen over de kosten van die onzinnige opvang, of dat hij als minister van Financiën voor de PvdA in de toekomst hoe dan ook niet wordt gezien als uithangbord is onbekend. Maar het was een signaal vanuit de PvdA dat men zich niet al te zwaar zal verzetten tegen maatregelen.

Dat gebeurt dan altijd toch wel, maar dan vanuit de ‘basis’. Op de achtergrond hoort u vast ook al het getrappel van Sander Terphuis?

B5XebCJIUAAe67-

Rutte had dan ook alvast wat krediet nodig, want de EU-conferentie met Turkije kon bijna niet goed aflopen. Dat deed het dan ook niet: Turkije krijgt 3 miljard en vrije toegang voor haar bevolking tot de EU, in ruil voor wat je niet anders noemen kunt dan een ‘inspanningsverplichting’. Van Erdogan. Die Erdogan nu zou moeten gaan bewerkstelligen. Laat ik volstaan met de opmerking, dat het bezopen is om veel geld aan Turkije toe te schuiven, maar niet zelf de eigen grenzen te gaan bewaken.

Lees verder>>>

Bron: Veren of Lood

Veren of Lood

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s