Terreurdreiging: staking en demo wordt opeens terrorisme

De definitie van terrorisme is zo breed dat ook stakingen daaronder kunnen vallen. Als de overheid, zoals in België, besluit dat er terreurdreiging is van een bepaald niveau dan volgt de staat van beleg en worden demonstraties verboden, maar blijven kerstmarkten toegestaan en kerncentrales onbeveiligd. Vandaar dat een groep mensen een petitie is gestart waarin opgeroepen wordt in verzet te komen tegen een autoritaire staat die geboren wordt.

Het komt er in feite op neer dat vanaf het moment van de zogenoemde terreurdreiging een soort Veiligheidsraad de zeggenschap overneemt van de democratisch gekozen regering waardoor opeens andere regels gelden met name wat betreft de vrijheid van meningsuiting.

De definitie van de Nederlandse overheid voor terrorisme luidt:

Het uit ideologische motieven dreigen met, voorbereiden of plegen van op mensen gericht ernstig geweld, dan wel daden gericht op het aanrichten van maatschappij ontwrichtende zaakschade, met als doel maatschappelijke veranderingen te bewerkstelligen, de bevolking ernstige vrees aan te jagen of politieke besluitvorming te beïnvloeden.

Met andere woorden het uit ideologische motieven plegen van daden gericht op het aanrichten van maatschappij ontwrichtende zaakschade met als doel de politieke besluitvorming te beïnvloeden is terreur. Hieronder kan gemakkelijk de politie-staking van de voorbije maanden vallen. De politiebonden wilden immers de politiek beïnvloeden over de hoogte van hun salarissen en veroorzaakten daarvoor onder andere verkeershinder op snelwegen.

Lees verder>>>

Bron: De Lange Mars (DLM)

De Lange Mars

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s