51%: Rutte moet opstappen

Meerderheid heeft het gehad met de VVD

Kiezers veelal negatief na Oosting-rapport

Behalve van de kiezers die nu VVD stemmen (13 procent van alle kiezers) zijn er vooral afkeurende reacties op VVD-hoofdpersonen na publicatie van het rapport-Oosting, over de Teeven-deal. Dat blijkt uit de wekelijkse peiling van Maurice de Hond.

 Vrijdag, op de peildag, vond 58 procent van de kiezers dat Kamervoorzitter Anouchka van Miltenburg moet opstappen, 55 procent dat Fred Teeven weg moet als Kamerlid en 51 procent wil dat premier Mark Rutte vertrekt. Overigens is Van Miltenburg zaterdag daadwerkelijk opgestapt.

Een brief van een klokkenluider over de Teeven-deal werd destijds door haar vernietigd en niet gedeeld met de onderzoekscommissie-Oosting. Verder vindt 59 procent van de kiezers dat oud-minister Ivo Opstelten destijds de Kamer bewust verkeerd ingelicht heeft en denkt 70 procent dat premier Rutte dat heeft gedaan. Van degenen die in 2012 VVD stemden is dat 53 procent.

Conclusie van de commissie-Oosting deze week was dat de deal die Fred Teeven in 2000 als officier van justitie sloot met drugscrimineel Cees H., niet deugde. Qua zetels verandert er niet veel. De PVV blijft op 39 zetels en de VVD op 20.

Bron: De Telegraaf

de-telegraaf2

 

 

 

 

 

 

 

Een gedachte over “51%: Rutte moet opstappen

  1. Dit zal helaas NIET gebeuren. Alles wordt door hem weggelachen. En als dat niet kan, zal het “opgelost” worden in geheime kamertjes of ze offeren een kamerlid op. Maar opstappen? Nee, niet uit zichzelf.

    Like

Plaats een reactie