Noodopvang voor maximaal 1200 vluchtelingen in Droomgaard Kaatsheuvel

KAATSHEUVEL – Het COA heeft in overeenstemming met de gemeente Loon op Zand het vakantiepark Droomgaard aangewezen als locatie voor noodopvang van maximaal 1200 vluchtelingen. De verwachting is dat de eerste asielzoekers zich vanaf volgende week melden en daar tot uiterlijk 1 april 2016 verblijven.

Het COA heeft in eerste instantie de eigenaar van vakantiepark Droomgaard in Kaatsheuvel, de Oostappen Groep, gevraagd of zij tijdelijke woonruimte voor asielzoekers beschikbaar wilde stellen. De Oostappen Groep had aangegeven mee te willen werken, maar had daarvoor de toestemming nodig van de gemeente Loon op Zand. Die heeft ingestemd met het plan van het COA.
De gemeente laat via een woordvoerder weten dat de beslissing zorgvuldig is genomen. “Loon op Zand heeft vertrouwen in de veerkracht van de inwoners en ondernemers. Met het COA zijn goede afspraken gemaakt om ook voor de inwoners en de omgeving alles goed te regelen.”
Het COA weet nog niet precies wat de samenstelling van de groep zal zijn, maar verwacht dat het een mengeling zal zijn van gezinnen en alleenreizende mensen uit verschillende landen.
Op maandag 21 december houdt de gemeente, het COA en de politie een inloopbijeenkomst voor alle inwoners van de gemeente Loon op Zand in Het Klavier.
Omroep Brabant

2 gedachtes over “Noodopvang voor maximaal 1200 vluchtelingen in Droomgaard Kaatsheuvel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s