‘Europese steden gewaarschuwd voor mogelijke aanslag’

Oostenrijkse politie: ‘Aanslag komt er’

Een kerstmarkt in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen. Deze evenementen zijn niet afgelast vanwege een mogelijke terreurdreiging rond Oud en Nieuw.

Volgens de Oostenrijkse politie heeft een “bevriende veiligheidsdienst” Europese hoofdsteden gewaarschuwd voor een mogelijke aanslag.

De Oostenrijkse politie heeft zaterdag gezegd dat meerdere Europese hoofdsteden zijn gewaarschuwd door een “bevriende veiligheidsdienst” voor een mogelijke aanslag dit jaar. Het is een algemene waarschuwing en geen alarm over een specifieke aanslag, zo liet een woordvoerder van de politie weten aan de Oostenrijkse krant Der Standard.

De politie in Oostenrijk heeft extra veiligheidsmaatregelen genomen, maar er is geen aanleiding voor voor het afblazen van evenementen.

Mogelijke aanslag rond Oud en Nieuw

Maandag is er wel een speciaal overleg in Wenen over de dreiging die vooral uitgaat van samenscholingen van mensen rond Oud en Nieuw. Het gesprek gaat vooral over hoe de gemeenten en het openbaar vervoer moeten reageren wanneer er een aanslag plaatsvindt op oudejaarsavond. De woordvoerder van de politie laat aan Der Standard weten dat er politie-eenheden in de provincie achter de hand worden gehouden om indien noodzakelijk naar de hoofdstad af te reizen.

Eerder deze week sprak de vertrekkende korpschef van de politie, Gerard Bouman over een mogelijke terroristische aanslag in Nederland. “Voor mij staat vast dat die er komt”. Bouman gaat er wel vanuit dat de Dienst Speciale Interventie (DSI) de capaciteit heeft om te reageren op een aanslag.

Bron: NRC.nl

nrc

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s