De “beste wensen” van de VVD

‘VVD-raadslid bleef op ondernemer inslaan’

Eric Adams

WEERT – ,,Ik werd wakker in een plas bloed. Hij sloeg door toen ik al bewusteloos was”, zegt een zwaar aangeslagen Eric Adams uit Weert. De ondernemer werd afgelopen zondag door het VVD-raadslid Rolf Zincken totaal in elkaar geslagen. Hij heeft dichtgeslagen ogen, een gebroken neus, hechtingen en mogelijk een hersenschudding.

Rolf Zincken Rolf ZinckenFoto: gemeente Weert

Adams en Zincken waren zondag bij een lounge- en chillfeestje in de Paterskerk in Weert. Het tweetal sprak daarbij over een zakelijk akkefietje. ,,Anderhalf jaar geleden is in een pand van mij een wietplantage aangetroffen. Daar wist ik niets van, dat was van een huurder. Maar een belendend pand was van Rolf Zincken. Daar sprak hij mij op aan. Plots begon hij te slaan, Hij was stomdronken en had gewoon zin om te meppen. Hij was al eerder op zijn gedrag aangesproken die avond.”

Bij de vechtpartij viel Adams bij de eerste klappen al tegen de rand van een buffet en raakte bewusteloos. ,,Ik hoorde later dat hij op me is gaan zitten en door bleef slaan. Ik kwam bij in een plas bloed.” De gealarmeerde politie sloeg Zincken in de boeien en liet hem pas de volgende dag weer vrij. “Ik heb sindsdien ook niets meer van hem gehoord”, zegt mode-ondernemer Adams. ,,Excuses zou wel het minste zijn. Ik kan voorlopig ook niet werken. Hij had me ook al veel eerder kunnen benaderen over die wietplantage. Met mij valt echt wel te praten. Maar nu, na al die tijd draait hij plotseling door. Ik heb aangifte gedaan van mishandeling. Of ik vind dat hij raadslid kan blijven? Nou, volgens mij heb je in die positie een voorbeeldfunctie.”

Rolf Zincken zelf is niet bereikbaar voor een reactie. Eerder gaf hij in de regionale pers al aan af te wachten wat er verder gebeurt. Hij is er van overtuigd dat de vechtpartij voor hem geen gevolgen zal hebben als raadslid. ,,Dat zijn toch twee verschillende dingen. Verder wacht ik af.”

De VVD-fractie  in Weert is in spoedberaad bij elkaar gekomen over de kwestie.

Update 13:52:

Rammende VVD’er blijft op post

WEERT – Het Weerter raadslid Rolf Zincken stapt vooralsnog niet op als raadslid. Het lokale partijbestuur heeft hem dringend geadviseerd voorlopig geen VVD- vergadering en -bijeenkomsten te bezoeken. ,,Maar we kunnen een raadslid niet ontslaan. Hij is gekozen en de beslissing is aan hem”, zegt fractievoorzitter Gerrit van Buuren. ,,Hij neemt ons advies in beraad.”

Zincken sloeg afgelopen zondag stomdronken de mode-ondernemer Eric Adams volledig in elkaar naar aanleiding van een oud zakelijk conflict. ,,Wij kennen Rolf als een prettige collega, maar dit is onaanvaardbaar. Je hebt als politicus een voorbeeldfunctie. Of dit tot een royement uit de VVD leidt? Dat zou kunnen, maar hoe dat werkt weet ik ook niet precies. Ik heb het nog niet eerder meegemaakt. Volgens mij gaat het landelijk hoofdbestuur daarover en daar krijgen we niemand van te pakken vanwege de kerstvakantie”, aldus Gerrit van Buuren.

Bron: De Telegraaf

de-telegraaf2

 

2 gedachtes over “De “beste wensen” van de VVD

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s