In 2016 wordt het erop of eronder voor Europa

eurabia03.jpg

(door

Op deze laatste dag van het jaar zijn er de onvermijdelijke bespiegelingen op het jaar dat achter ons ligt. Welnu. Enige reflectie lijkt me nuttig ja. Na dit jaar van terreur en op drift geraakte mensenmassa’s die het oude continent overspoelen, mensen met een naar geloof onder de leden en beschikkend over een matige interpretatie van onze normen en waarden. U weet het zelf ook allemaal wel: in 2016 wordt het erop of eronder voor vrijheid, progressie, gelijkwaardigheid, waarheid, beschaving en schoonheid, kortom, alles dat onder de noemer ‘Westerse cultuur’ zo velen naar ons continent lokt.

En al die felbegeerde waarden, die men in geen enkele andere maatschappij dan de Westerse wereld allemaal tegelijk zal aantreffen, staan zo zwaar onder druk. Van de naargeestige terreur van fanaten die ons willen onderwerpen aan hun doodscultus, natuurlijk, maar ook van de moreel failliete lieden die weigeren onze manier van leven te verdedigen.

Omdat zij laf zijn, omdat zij liever deugen dan nadenken, omdat zij het in hun hoofd halen dat onze cultuur net zo veel of weinig waard is als alle andere culturen, en dan vooral die ene, die dodelijke, die donkere, die destructieve die alles wil doven wat de Verlichting ons bracht. De islamitische horden die bijvoorbeeld het ooit seculiere Turkije via islamofascist Erdogan al stevig in hun greep hebben, zullen Europa nooit onder de voet kunnen lopen zonder de gewillige medewerking van deze nuttige idioten.

Onvervangbaar werelderfgoed is vernietigd, onherstelbaar veel mensen met normen die onverenigbaar zijn met de onze, zijn voorgoed toegelaten tot Europa, ontoelaatbaar makkelijk worden zaken als vrouwen- en homo-emancipatie teruggedraaid en weggemoffeld, ongestraft verzwijgen overheden de ware omvang en gevolgen van de toestroom, ongenadig is de terreur van lieden die generaties lang hun haat tegen ons lieten woekeren in onze stadswijken.

Ik googelde wat de toelatingseisen zijn voor immigratie en visa voor Australië, Canada, de VS.

Want in 2016 is het erop of eronder. Maar in Australië, Canada en de VS zijn geen eeuwenoude binnensteden. Geen klassieke ruïnes. De bakermat van kunst, literatuur, muziek, cultuur, politiek en denken, kortom van onze beschaving, ligt niet daar. Het zijn westerse landen, maar zij zijn loten aan de westerse stam, en die stam is Europa.

Ik hou van dit continent, maar als Europa kapseist, hoop ik tijdig weg te wezen. Vooralsnog moesten we maar niet opgeven, maar het zou zo verdomd veel schelen als iedereen eens besefte dat alles, álles op het spel staat, in 2016. En dat de redding van Europa niet zonder bloedvergieten zal gaan, ook niet, juist niet, als we maar toegeven en meebuigen in de hoop dat de islamisering, de onderwerping, dan in ieder geval pijnloos zal verlopen. Er zullen mensen met open ogen en rechte rug sterven, zoals Hebdo’s Charb, er zullen nietsvermoedende burgers het leven laten zoals de jonge Parijzenaars op 13 november, en ook de gewillige ondermijners van onze cultuur zullen niet gespaard worden als we twee dingen niet heel snel heel serieus gaan nemen:

– de Westerse beschaving is beter dan niet-Westerse beschavingen, en de moeite van het verdedigen waard

– Komend jaar wordt cruciaal voor het voortbestaan van die beschaving

Wees voorzichtig met vuurwerk vanavond, ik las dat het voor arbeidsgehandicapten lastig is om een visum voor de Nieuwe Wereld te bemachtigen.

Bron: Jalta

Knipsel00000000000000

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s