Desinformatie

6oclock (1)

Westerse media is er niet meer om nieuws te brengen, maar om opinies te vormen. De doelstelling van organisaties als het ANP is om ervoor te zorgen dat mensen als u en mijzelf juist de opinie vormen die door de roverheid en de corporaties erachter wordt gewenst. De waarheid is hieraan ondergeschikt.

Het beste voorbeeld hiervan is Rusland en dat zal ik u hier demonstreren.

Een paar minuten geleden las ik een artikel op nu.nl met de kop “Rusland zet juridische stappen tegen Oekraïne vanwege schuld” Op zich een recht toe rechtaan stukje berichtgeving over hoe Rusland juridische stappen gaat zetten omdat Oekraïne een lening niet terug wil betalen. Niks mis mee zou u zeggen toch? Los van het onderwerp kunt u het er mee eens zijn of niet, maar dat erover bericht wordt is volkomen normaal, of toch niet?

De duivel zit zoals gewoonlijk weer in de details want om het nieuws in te kleuren wordt ook nog even vermeld:

“Oekraïne en Rusland ruziën al lange tijd over de lening, die Moskou twee jaar geleden verstrekte om toenmalig president Viktor Janoekovitsj uit de brand te helpen. Die bondgenoot van president Vladimir Poetin trad kort daarop echter af, waarna Rusland de Krim binnenviel en er hevige gevechten ontstonden in het oosten van Oekraïne tussen het Oekraïense leger en Russische separatisten.”

Wie een geheugen heeft weet dat wat hierboven staat geciteerd niet klopt. en voor de beginnende Alzheimer patiënten onder ons, hier nog even een opfrisser:

Ten eerste is toenmalig president Viktor Janoekovitsj helemaal niet afgetreden maar afgezet, middels een coup, maar dat wil de gehele Europese Unie liever niet horen daar ze een associatieverdrag wenst met de Oekraïne

Ten tweede is Rusland de Krim niet binnengevallen maar stelde ze slechts haar vloot daar veilig. Dat Rusland daarna de Krim annexeerde was op verzoek, na het houden van een referendum, wederom iets wat men in Europa liever niet hoort, want ze hadden dat referendum onwettig verklaard, en u weet het als de EU iets niet geldig verklaard in een soeverein land, is het niet gebeurd…

Ten derde…..

Lees verder>>>

Bron: Urubin

urubin

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s