Vrouwen aangerand door duizend mannen

Vrouwen zijn in Keulen massaal seksueel aangerand en beroofd door een groep van circa duizend mannen tussen vijftien en 35 jaar van Arabische en Noord-Afrikaanse afkomst. Ten minste één vrouw is verkracht, volgens de politie. 

Op Oudejaarsavond hadden zo’n duizend mensen zich verzameld bij het centraal station van Keulen. Vanuit deze massa vormden zich kleinere groepen die vrouwen belaagden. Tientallen vrouwen werden omsingeld en betast. Volgens de politie was dat deels als afleiding om hun portemonnee en telefoon te stelen.

‘Zwaar beschonken’

Volgens getuigen en de politie ging het om meer dan veertig mannen met een “Arabisch en Noord-Afrikaans uiterlijk die zwaar beschonken waren” en die elkaar kenden. Er ontstond eerder al een grimmige situatie toen mensen vuurwerk op elkaar afvuurden. Volgens de politie was de groep “totaal ontspoord en agressief” en niet onder de indruk van de aanwezigheid van de politie.

De Keulse politie heeft een onderzoeksteam opgericht dat onder andere videobeelden van het station tijdens de nieuwjaarsnacht gaat bekijken. Morgen houden de burgemeester en de politie van Keulen crisisoverleg.

Politiecommissaris Wolfgang Albers noemde het vandaag op een persconferentie “een volledig nieuwe dimensie van geweld” en zei dat de vrouwen slachtoffer zijn van “een vorm van verkrachting”.

Bron: NOS

NOS

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s