Rutte wil de EU wegnemen om verdere irritatie weg te nemen!

  dendieje

Helaas is dit niet de juiste koptekst, hoewel het wel veel beter zou zijn.


Rutte wil irritatie over EU wegnemen

STRAATSBURG – Om de breed gedragen irritatie over de Europese Unie weg te nemen zijn zichtbare resultaten nodig. Niet alleen door miljoenen banen te creëren, vooral voor jongeren, maar ook door het aantal vluchtelingen dat Europa binnenkomt binnen zes tot acht weken sterk terug te dringen.

Dat zei premier Mark Rutte woensdag tijdens een debat in het Europees Parlement in Straatsburg over de prioriteiten van het Nederlands voorzitterschap van de Europese Unie. Rutte herhaalde geen nieuwe grote visies te willen ontwikkelen maar resultaten te willen boeken. “Europa moet relevant worden voor het dagelijks leven.”

Zo kan het uitbreiden van de interne (digitale) markt volgens Rutte vele miljarden euro’s opleveren. Als voorbeeld gaf hij online shoppen in andere EU-landen en liberalisering van de dienstensector. Dat moet het veel makkelijker maken over de grens te werken, zei de premier, die in het Engels sprak.

De EU is een groot project dat alleen met kleine stapjes kan worden uitgebouwd, vervolgde Rutte. Pragmatisch en realistisch is de koers die Nederland wil aanhouden om het Europese project “enorm veel meer” te laten opbrengen.

Lees verder>>>

Bron: De Telegraaf

de-telegraaf2

Een gedachte over “Rutte wil de EU wegnemen om verdere irritatie weg te nemen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s